A terhesség miatt nyúlhatott meg a nők egyik szerve

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 wavebreakmedia/Shutterstock. No use without permission./Wavebreakmedia -
biológia terhesség érdekesség
Egy új kutatás szerint a nők vékonybele jelentősen hosszabb, mint a férfiaké, ami kulcsfontosságú lehet a terhesség és a szoptatás során. A tanulmány rávilágított, hogy a férfiak vékonybele átlagosan 4 méter, míg a nőké mintegy 30 centiméterrel hosszabb.

A vékonybél az emésztőrendszer leghosszabb szakasza, és a tápanyagok felszívódása szempontjából az egyik legfontosabb része a szervezetünknek. A hosszabb vékonybél lehetővé teheti a nők számára, hogy a táplálékból több zsírt és tápanyagot nyerjenek a terhesség és a szoptatás energiát igénylő időszaka alatt.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 wavebreakmedia/Shutterstock. No use without permission./Wavebreakmedia

A kutatás során az emberi testek mellett patkányokat és sertéseket is vizsgáltak, hogy összehasonlítsák a gyomor-bélrendszer mentén tapasztalható morfológiai eltéréseket. Az eredmények alapján világossá vált, hogy a különbségek összefüggenek a szervek táplálékfeldolgozásban betöltött szerepével – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.