4 edzésforma, ami segít akár néhány hét alatt bikini body-t varázsolni

Forrás: 123rf.com -
PR cikk bikini body TRX rendszeres testmozgás edzés
Ha a tökéletes bikini body a célunk, idén talán már kissé elkéstünk, de ne adjuk fel! Akadnak olyan edzéstípusok, amelyek gyorsan segíthetnek a testformálásban – de a legfontosabb ebben az esetben is a következetesség. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony és változatos edzésformát, melyeknek köszönhetően elkezdhetjük a transzformációt, és ha nem is érjük el néhány hét alatt az álomtestet, kiindulásnak bármelyik remek választás lehet!
Forrás: 123rf.com

Először vizsgáljuk meg az étkezésünket!

Bárki bármit is állít, az biztos, hogy az étkezés kordában tartása nélkül nem fogunk tudni megfelelően fogyni – vagy éppen hízni – és formásodni. Az edzés mellett ugyanis a táplálkozásnak is hatalmas jelentősége van abban, hogy elérjük a célunkat. Az egészséges és kiegyensúlyozott étrendben a fehérjék, a szénhidrátok és az egészséges zsírok megfelelő arányban kell, hogy jelen legyenek.

Ha a bikini body elérése a cél, mérsékeljük a szénhidrát- és zsírbevitelt, ugyanakkor fogyasszunk sok fehérjét! Ez a tápanyag ugyanis segít az izomzat felépítésében és regenerálásában. Jó tudni, hogy pusztán étkezéssel meglehetősen nehéz elegendő mennyiséget bevinni belőle anélkül, hogy átlépnénk a napi kalóriakeretünket. Ám egy jó minőségű, alacsony kalóriatartalmú proteinshake segíthet kielégíteni a napi fehérjeszükségletet, így támogatva az izomépítést és a zsírból történő fogyást.

Próbáljuk ki ezt a 4 sportot, hogy hamar formába lendüljünk!

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük az áhított alakot. Hetente legalább három alkalommal érdemes edzeni – ha sürget az idő, akkor ésszerű kereteken belül minél többet –, és minden edzésnek legalább 30-60 percet szentelni. Ha teljesen zöldfülűként állunk neki, érdemes lehet könnyű sétákkal, biciklizéssel, majd kocogással kezdeni a rendszeres testmozgás beépítését a hétköznapokba. Emellett egy személyi edző rengeteget segíthet abban, hogy könnyebben küzdjük le a kezdeti nehézségeket. Lássuk, melyek azok az edzésformák, amik látványos változást hozhatnak aránylag rövid időn belül!

TRX

A TRX a saját testsúlyunkkal történő erősítésre épül. Segít megdolgoztatni az egész testet, különös tekintettel a hasizmokra, a (mély)hátizmokra és a farizmokra. Intenzíven átmozgat, így nem fogjuk hiányolni az izomlázat – talán még ott is megérezzük, ahol azt sem gondoltuk, hogy vannak izmaink!

Pilates

Más filozófián alapul a pilates, ami az erőnlétre, a rugalmasságra és a testtartás javítására összpontosít. A pilates-gyakorlatok segítenek megformálni a testet, rugalmasabbá, könnyedebbé, légiesebbé teszik a mozgást a hétköznapokban is. Nem véletlenül divatos a hölgyek körében, manapság ez az egyik legkedveltebb mozgásforma.

Úszás

Ha a vizes sportok kedvelői közé soroljuk magunkat, az úszás is egy remek választás lehet. Kiváló kardioedzés, amely erősíti a teljes testet és növeli az állóképességet. A vízben végzett mozgás nemcsak a zsírt olvasztja le a kényes területekről, de az ízületeket is kíméli. Nagy túlsúly esetén az egyik legjobb mozgásforma, ráadásul az olykor kellemetlen izzadással sem kell majd szembesülnünk.

HIIT

A HIIT – azaz a magas intenzitású intervall tréning – egyre kedveltebb a mozogni és formálódni vágyók körében. Népszerűsége abban rejlik, hogy rövidebb edzések esetén is meghozza a várt hatást. Ez az intenzív edzésforma a zsírégetés és az állóképesség javítása érdekében különféle intervallumokkal dolgozik: rövid, intenzív gyakorlatok váltakoznak a pihenőidővel. A HIIT-edzés hatékonyan fokozza az anyagcserét, így aránylag hamar meglátszik a befektetett munka.

Mindezek mellett nem szabad megfeledkezni az erőnléti edzésekről sem! A súlyemelés vagy a funkcionális edzés segítenek felépíteni az izmokat és növelik az anyagcserét, így több kalóriát égethetünk még pihenés közben is, hiszen az izmoknak szükségük van a regenerációhoz az energiára.

Vessünk be pár trükköt!

Az edzés és az étkezés mellett néhány egyszerű trükk is hozzájárulhat a bikini body eléréséhez. Igyunk sok vizet: a hidratáció létfontosságú az egészségünk és az edzés hatékonysága szempontjából. Fogyasszunk elegendő tiszta vizet a nap folyamán, hogy támogassuk a testedzést és segítsük a szervezetünk méregtelenítési folyamatait. Az anyagcsere csak úgy pörög, ha elegendő cukormentes, szénsavmentes folyadékkal látjuk el a testet!

Egyes étrend-kiegészítők, mint például a kollagén vagy a zöldtea-kivonat, segíthetik az anyagcserét és hozzájárulhatnak a bőr rugalmasságának megtartásához. Válasszunk jó minőségű proteinshaket, hogy a megfelelő fehérjebevitel se maradjon el – ha nincs elég fehérje, nincsenek izmok sem!

A bikinitest elérése nem történik egyik napról a másikra, de az említett 4 edzésforma segítségével és a megfelelő étkezés kialakításával gyorsabban elérhetjük a kitűzött célt.Rendszeres testmozgásra van szükség, így bátran váltogassuk a TRX, a pilates, az úszás, a HIIT és az erőnléti edzések kombinációit! Összességében tehát legyünk kitartóak és türelmesek, és hamarosan büszkén viselhetjük a strandon a bikinit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.