Sokak által kedvelt édesség segíthet a rák leküzdésében

édesgyökér Hongkongi Baptista Egyetem hasnyálmirigyrák rákgyógyszer izoliquiritigenin
A Hongkongi Baptista Egyetem friss kutatása szerint az édesgyökérben található egyik vegyület, az izoliquiritigenin (ISL) hatékony lehet a hasnyálmirigyrák megfékezésében. Ez a felfedezés új távlatokat nyithat a súlyos, halálos betegség kezelésében. Az édesgyökeret leginkább a medvecukorból ismerjük, a közismert, ám megosztó édességnek ez és az ánizs adja a jellegzetes ízét. 

Joshua Ko Ka-Shun, az egyetem Kínai Orvostudományi Karának docense elmondta, elkezdődtek a vizsgálatok a hasnyálmirigyrákos eseteknél, ám figyelmeztette az embereket, hogy ne fogyasszanak túl sok édesgyökeret a kutatáson felbuzdulva.

Az medvecukor a krumplicukor mellett az egyik legmegosztóbb édesség: van, aki imádja, és van, aki teljes szívből gyűlöli. Ez az ánizsos aromája miatt lehet, ami sok embert taszít, pedig nem az ánizs, hanem a gyógyhatású édesgyökér az alapja. Erről bővebben itt írtunk.
Az édesgyökér számos gyógyhatással rendelkezik Forrás: Wikipedia

Tudni kell, hogy a rákos megbetegedések közül ennél a legalacsonyabb - öt százalékos - a tízéves túlélési aránya - írja a Cancer Research UK nyomán a Mirror.

A kutatók arra jutottak, hogy az édesgyökér fokozta a betegség kezelésére általánosan használt gyógyszerek hatását, enyhíti a kezelések mellékhatásait, és segít csökkenteni a daganat méretét.

A hasnyálmirigyrák kevésbé ismert tünetei közé tartozik az Oxfordi Egyetem tavalyi tanulmánya szerint a bőr sárgás elszíneződése, a sötét vizelet, gyomor- és bélvérzés, és a fokozott szomjúságérzet is. Ezen nem specifikus tünetek mellett komoly jelei már csak akkor vannak a betegségnek, amikor az előrehaladott és nehezen vagy egyáltalán nem gyógyítható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.