A téli bőrápolás buktatói

Forrás: Biola Kft -
PR cikk biokozmetikum növényi hatóanyag
Hogyan őrizzük meg bőrünk egészséges szépségét természetesen a hideg, szeles téli hónapokban is?
Forrás: Biola Kft

A téli időjárás számos kihívást jelent a bőr számára, mivel hideg, száraz levegő és a fűtött beltéri terek kombinációja számos extra megterhelést jelent. Dr. Gyovai Viola szerint kiemelten fontos ezért, hogy a bőr egészséges működését támogató, bio regeneráló hatóanyagokat, bőrtápláló olajokat és géleket használjunk a hideg idő beköszöntével. A Magyar Tudományos Akadémia kandidátusával, okleveles biológussal arról beszélgettünk, mire kell legjobban figyelni a bőrirritációk és hibák elkerülése és bőrünk védelme érdekében.

Milyen extra kihívásokat jelent a téli időszak a bőrünknek, amire külön figyelnünk kell?

A hideg szél szárító hatása könnyen eredményezhet kipirosodást, viszketést, s ha nem vigyázunk, bőrünk akár be is repedhet, vérezhet. A hideg időjárás és a fűtött helyiségek száraz levegője kiszívja a nedvességet a bőrből, ami száraz, repedezett, hámló bőrhöz vezethet. Az UV sugárzástól ugyanúgy védenünk kell az arcbőrünket, de a téli ruházat, például a gyapjú vagy a műszálas anyagok is irritálhatják az érzékeny vagy száraz bőrt.

Forrás: Biola Kft

Mit tehetünk az egészségesen szép megjelenésért, hogyan őrizzük meg bőrünk hidratáltságát és szépségét a hideg időjárásban?

Az első lépés, hogy viseljünk réteges ruházatot, és védjük arcunkat és kezünket sálakkal, sapkákkal és kesztyűkkel. A szép bőrhöz elengedhetetlen a bőséges folyadékfogyasztás, a sok friss zöldségféle és gyümölcs az étrendünkben, hiszen a szervezetet, a bőrt hidratálnunk kell belsőleg is. A bőrtípusunk szerinti biokozmetikumok kiválasztásával, rendszeres használatával megelőzhetjük a "téli" kellemetlen bőrproblémákat.

Forrás: Biola Kft

A kozmetikumokkal kapcsolatban mire kell figyelnünk? Milyen összetevőket keressünk a termékekben, amik segíthetnek a téli szárazság és viszketés enyhítésében?

A kommersz kozmetikumoktól nem sokat várhatunk. A feszülő, húzódó, kipirosodott bőr nagyon fájdalmas és ijesztő tud lenni. A napi szintű komplex bőrápolás ilyenkor olyan természetes kozmetikumokat kíván, melyeknek hatóanyagai között nemcsak hidratáló tulajdonságú komponensek, hanem zsírsavak pótlására specializálódottak és gyulladáscsökkentő hatóanyagaikról ismert gyógynövénykivonatok is megtalálhatók. A BIOLA Ganoderma (reishi) gomba hatóanyagaival készülő bio termékcsaládja kiváló választás az érzékeny, kipirosodásra hajlamos, száraz bőrre. Érdemes tehát gyulladáscsökkentő, nyugtató, a kapillárisok működését normalizáló növényi hatóanyagok mellett döntenünk.

Forrás: Biola Kft

Az ünnepekre készülve mit tehetünk azért, hogy a legjobb formában legyen a bőrünk?

A téli bőrpanaszok csökkenése mellett egy másik fontos előnyhöz is jutunk, ha biokozmetikumokat használunk, mégpedig az idő előtti bőröregedéssel szemben is felvesszük a harcot. Ehhez nem kell mást tennünk, mint rendszeresen táplálni, védelmezni a bőrünket olyan biokozmetikumokkal, amelyek tiszta összetételűek és magas bio növényi hatóanyag-tartalommal rendelkeznek. Mivel harminc éve én nem találtam a piacon ilyet, a tudomány biztonságával és a természet szépítő erejével fejlesztettem saját receptúrákat. Ezek mindegyike tanúsítottan a tisztaság és a legmagasabb szintű bőrápolás jegyében készülnek kecskeméti telephelyünkön.

Számomra nem világos, hogy mi a különbség egy bio és egy "sima" kozmetikum között.

Mindenekelőtt az összetétel, az alapanyagok minősége és az ellenőrzött biotermelőktől történő beszerzése. Tisztább és magasabb hatóanyagtartalom jellemzi a biokozmetikumokat, a termékfejlesztésnél elsődleges szempontom mindig a bőrtípus szerinti, leghatékonyabb hatóanyagkomplex megalkotása azért, hogy látványos legyen a szépítő hatás- kockázatosabb összetevők nélkül. Fontos megemlítenem, hogy nem minden kozmetikum natur vagy természetes, aki annak mondja magát! Az összetevők átnézése ma már kihagyhatatlan, ugyanis az INCI-ből (összetevők listája)kiderül: mit tartalmaz és milyen mértékben egy termék. Úgy látom, hogy aki tapasztalta a biokozmetikumok természetes hatékonyságát, nem vált vissza, hiszen gazdaságosabbak, kellemes illatúak és a bőrt látványosan szebbé teszik. Legyünk tudatosak, szánjunk időt minden nap a bőrápolásra, hiszen meghálálja a törődést, s cserébe az ünnepek alatt is selymes, ragyogó, kellően hidratált és fiatalos lesz. Támogassuk az aktív regenerációt a természet csodálatos erejével!

Végezetül beszéljünk a legkisebbek bőrápolásáról!

Számukra a bőrgyógyászatilag tesztelt natúr- és bio baba kozmetikumainkat javasoljuk, melyek gyengéden tisztítanak, bőrnyugtató és a bőrregeneráló hatóanyagokban gazdagok. A téli időszakban a csecsemők, kisbabák számára a BIOLA Bio calendula & nigella baba testápolója , szeles idő esetén a Bio gyógynövényes baba testápoló olaja a legjobb választás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.