Az orvos azt állítja, hogy rosszul használjuk a vécépapírt: komoly egészségügyi kockázatot jelenthet

Forrás: Shutterstock -
használat orvos toalettpapír wc
Bár a legtöbb ember minden nap használja a vécépapírt, egyes orvosok azt állítják, hogy nem a helyes módon tesszük meg ezt.

Az orvosok szerint a legtöbb ember rosszul használja a vécépapírt és ez hatással lehet az egészségünkre. Főleg a nőknek kell vigyázniuk, de nem árt, ha mindenki tudja, hogyan kerülhetőek el a fertőzések.

Annak ellenére, hogy hetente átlagosan három órát töltünk a vécén, a törlési technikán még van mit javítani. Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek a toalettpapírral elkövetnek, az az, hogy hátulról előre törölnek, ezzel pedig káros baktériumok kerülhetnek olyan helyekre, ahol azoknak nincs helyük. Ehelyett elölről hátrafelé kell törölni, így elkerülhetjük, hogy fertőzések alakuljanak ki.

Sokan használják rosszul a vécépapírt Forrás: Shutterstock

A másik hiba, amit elkövetünk, hogy túl sok, vagy túl kevés vécépapírt használunk. Természetesen eleget kell használni a tisztaság érdekében – ugyanakkor költséghatékonyság sem utolsó szempont, ahogy az sem, hogy elkerüljük a vécé eltömődését.

Martin Richards, higiéniai szakértőinek szerint átlagosan 10 kockát kell használni minden mosdólátogatás alkalmával. Hozzátette: „Nyilvánvalóan ez nagymértékben függhet attól, hogy mi is történt pontosan, de nem szabad a vécépapírt a kezünk köré tekerni, mert az pazarlás lehet."

Az orvosok az illatosított toalettpapírok használatát sem javasolják, mert bár kellemesek, a festék és a vegyszerek miatt irritációt okozhatnak az intim területen - írja a Mirror.

Ez is érdekelhet:

Ezután biztosan nem fogsz zokniban aludni: annyi baktérium található meg rajta, mint a WC-ben

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.