Hogyan fehérítsd a fogaidat biztonságosan?

Forrás: freepik -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogfehérítés az a folyamat, amelynek során eltávolítjuk az elszíneződéseket és a foltokat a fogakról, így ragyogóvá varázsoljuk mosolyunkat. Bár a fogfehérítés biztonságos és hatékony, amennyiben a gyártó protokollját követjük, az alkalmazásnak még mindig számos kockázata ismert, amelyekkel kapcsolatban nem árt, ha képben vagyunk. Az átmeneti fogérzékenység és az ínygyulladás a fogfehérítés leggyakoribb mellékhatásai, de idetartoznak a fogpótlásokra gyakorolt kellemetlen folyományok is. Mégis könnyebb egy millió dolláros mosollyal, magabiztosan szembenézni a világgal, úgyhogy járjunk utána, hogyan is fehéríthetjük a fogainkat minden rizikó kizárásával, maximális biztonsággal.
Forrás: freepik


Mi a leghatékonyabb módja a fogfehérítésnek?

A fogfehérítés legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja nyilvánvalóan egy professzionális fogfehérítő kezelés egy fogorvos közreműködésével. Ez a módszer kétségkívül azonnali eredményeket biztosít, azonban meglehetősen drága, így sok ember számára kevésbé kívánatos. Ehelyett alkalmazhatsz olyan otthoni fehérítő termékeket, amelyek biztonságos mennyiségű peroxidot tartalmaznak. A hidrogént vagy karbamid-peroxidot tartalmazó termékek biztonságos és hatékony fogfehérítő szerek. A Notino.hu portálja a fogfehérítés számos megbízható házi praktikáját kínálja számodra, amelyekkel egytől-egyig könnyedén megvalósíthatod a tökéletes mosolyt.

Biztonságos a fogfehérítés?

Igen, lehet az. Egyszerűen kövesd az utasításokat, és kövesd figyelemmel az esetleges nem kívánt mellékhatásokat. Ezután biztonságosan és hatékonyan fehérítheted fogaidat, és ragyogóbbá teheted a mosolyod. Kétségtelen, hogy a fogfehérítésnek lehetnek mellékhatásai, de a legtöbb hagyományos fehérítő kezelés biztonságosan használható mindaddig, amíg betartod a termék mellékelt instrukcióit, nem viszed túlzásba a felhasználást és betartod a kezelésre vonatkozó időlimitet is!

A fogfehérítés otthoni lehetőségei

Vásárolhatsz vény nélkül kapható fehérítő termékeket az elszíneződött fogak kezelésére. A fogorvos által alkalmazott termékektől eltérően ezek a termékek nem tartalmaznak karbamid-peroxidot, vagy sokkal kevesebbet, mint a fogorvosok által használt termékek. Ez azt jelenti, hogy ha fogaid alapvetően fehérítésre szorulnak, előfordulhat, hogy az otthon használható fogfehérítők nem működnek olyan hatékonyan, vagy tovább tarthat a fogfehérítés. A fehérítő fogkrémek nem tartalmaznak karbamid-peroxidot, ezek inkább a fogak felületét célozzák meg különféle anyagokkal, beleértve a csiszolóanyagokat és a kék kovarint. A fehérítő fogkrémek működése időbe telhet, de a kék kovarinnal rendelkezők már egyetlen fogmosás után is hatásosak lehetnek, mivel a vegyszer egyértelműen fehérebbé teszi a fogakat. Vény nélkül kapható fehérítő csíkokat is vásárolhatsz fogaidhoz. Ezek kisebb mennyiségben tartalmaznak hidrogén-peroxidot, mint a professzionális termékek. Naponta egyszer vagy kétszer alkalmazd őket a fogakra a gyártó által megadott ideig. Különféle fehérítőcsík-termékek állnak rendelkezésre, mindegyik különböző koncentrációjú fehérítőszerrel.

Az eredmények megőrzése

Étkezési, ivási és szájhigiénés szokásaid hatással lehetnek a fogfehérítési eredmények tartósságára. Bármilyen fehérítő kezelés alkalmazása után a fogaid természetesen továbbra is érzékenyek maradhatnak az olyan italok, mint a tea, a kávé, a vörösbor, valamint bizonyos ételek fogyasztása során fellépő elszíneződésekre. Ha evés vagy ivás után röviddel kiöblíted a szád vagy megmosod a fogaid, az megakadályozhatja a lepedékképződés esélyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.