Olajág Otthonok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Olajág Otthonokban rendkívül széles körűek a terápiás foglalkozások. A fizioterápiától kezdve a sószobáink* által biztosított só- és fényterápiáig sokféle lehetőség közül választhatnak lakóink.
olajagotthonok.hu

A kutyás terápia az önálló apartmanokban lakóktól kezdve, a fokozott ápolási és gondozási részlegeken fekvőkön át a demens részlegeken élőkig egyaránt hatalmas élményt, igazi szeretetbombát jelent. Az állatok szeretete, a velük való törődés igénye időről-időre felmerül, ezért állatsimogatót, póniterápiát is szervezünk, és a kirándulások is lehetőséget nyújtanak akár az állatkert megtekintésére, akár egy-egy lovasfarm meglátogatására, melyet ki is használunk.


A meseterápia lehetőség biztosít arra, hogy átéljük a nagy igazságokat, megünnepeljük a jó győzelmét, hogy egy-egy szerepet magunkévá tegyünk, hogy lássuk, a világ ugyan folyamatosan változik körülöttünk, a népmesék nagy igazságai öröknek bizonyulnak.


A zene és táncterápia a maga módszereivel, hangokkal, mozdulatokkal gyógyít, szabadít fel, ad eszközt arra, hogy kifejezhessük érzelmeinket, önmagunkat. Nem akadály, ha valaki mozgáskorlátozott, mindenki számára van lehetőség a kibontakozásra.


A művészetterápia rendkívül érdekes és összetett foglalkozás. A létrehozott műveken keresztül képesek vagyunk sokféle érzés megmutatására, egy-egy üdvözlő lap készítésével, akár bocsánatot is kérhetünk attól, akit megbántottunk, miközben mi is feldolgozzuk ezt az érzést, színekkel hangulatokat jeleníthetünk meg, veszteségeket, fájdalmat engedhetünk el.


Léteznek olyan foglalkozások, melyek egy finom tea melletti beszélgetésben oldódnak fel a résztvevők, és úgy jönnek ki onnan, mintha a lelkük és ezáltal a testük is könnyebb lenne.
A cél a fizikai és mentális egészség visszanyerése, megőrzése, melyet minden esetben sok-sok éves gyakorlattal, hatalmas tapasztalattal rendelkező szakemberek végeznek. Minden terápiás foglalkozás érzelmeket szabadít fel, gátakat old, megkönnyebbülést hoz, a maga eszközeivel segít az otthonok lakóinak. Minden foglalkozás rendkívül összetett, fontos a jó szakember, a hozzáértés.


*Az Olajág Otthonok egyes intézményeinek szolgáltatásai eltérhetnek egymástól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.