Olajág Otthonok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Senior korban is kiemelten fontos a fizikai és mentális egészség megőrzése. Gyakran hallani ezt a gondolatot, a kérdés a hogyan!

Az Olajág Otthonok összetett feladatként tekint a megoldásra, amikor a lakók egészségmegőrzéséről van szó.

Az egyik sarkalatos pont az étkezés és a megfelelő folyadék bevitele. Az Olajág Otthonokban élők számára dietetikus segítségével összeállított, napi ötszöri étkezés áll rendelkezésre. A dietetikus segítségét, tanácsait a lakók igénybe tudják venni, így az egyéni szükségletek is tisztázhatók. A választható kínálat összeállításakor a korosztályi sajátosságokra figyelnek a szakemberek, a zöldségfélék, gyümölcsök mellett megjelennek a reform ételek is.

Az intézményhálózatban intézményi orvos és szakorvosok is rendelkezésre állnak, illetve gyógytornászok, gyógymasszőrök is tevékenykednek. A gyógytornászok egyéni és csoportos foglalkozásokat egyaránt tartanak.

Ez sem lehetetlen! Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu

A terápiás foglalkozások úgy kerülnek összeállításra, hogy a fizikai és a mentális jóllétet egyaránt támogassák: művészetterápia, táncterápia, kutyás terápia, hang- és zeneterápia, illetve számtalan foglalkozás mely az agyat, kezet, lábat mozgatja: kézműves, fazekas, ének, keresztrejtvény stb.

Terápiás foglalkozások. Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu

Tornaszobák, uszodák, sószobák működnek, melyek szintén segítenek abban, hogy mindenki igényei szerint mozoghasson, támogathassa egészségét.
A kirándulások mellett gyalogló, nordic walking klubok is működnek az otthonokban, illetve egyéb senior sportprogramok.

Nordic Walking - Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu

Így áll össze egy jó és mindenki által használható recept: Enni, inni egészségeset és megfelelő mennyiséget! Megmozgatni a testet és az agyat minden nap változatosan! Jó beszélgetések, sok nevetés! Ehhez adjunk még támogató közösséget, közös élményeket, új barátságokat!

Együtt! Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu


*Az egyes intézmények kínálata eltérhet egymástól.
www.olajagotthonok.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.