Melengető dekortippek, hangulatos zugok - 1. rész

otthon dekoráció lakberendezés ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Használd ki az ősz pompás színeit és illatait. Varázsold őket az otthonodba, hogy meghitt és barátságos környezetben tölthesd a hátralévő hidegebb hónapokat. Íme, tippjeink!

1. Hangulatos apróságok kavalkádja

Bármilyen is legyen a stílusod, a szobáidból ősszel és télen nem maradhatnak el a természet ihlette tárgyak.

A Life tippje: Szerezz be dísztököket, halmozz öblös tálakba almát, szőlőt, helyezz el néhány fatálban illatos, igazi tobozokat, az ajtóra akassz őszi koszorút, a vázában rendezd el a szárított virágokat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



2. Válts perspektívát!

Változtasd át a szobát: rendezd át a bútorokat. Válassz bútoraid elhelyezésének új perspektívát. Ha házadból egy hatalmas kertre nyílik kilátás, vagy egy virágos erkélyre, most játssz a csoportosítással: vezesd a figyelmet a ház szíve felé.

A Life tippje: Öltöztesd fel foteled új huzattal. A gyors átalakítás érdekében kipróbálhatod a legutolsó színdivat szerinti darabokat. A gyűrött, ráncos anyagok ideje lejárt, cseréld le őket egyszerűen kezelhető, passzosan stílusos darabokra. Legyen akár műbőr, akár selyem, a lényeg, hogy szinte sóvárogj arra, hogy kinyújtóztathasd benne magad egy jó könyv vagy egy mennyei finom forró csoki társaságában.

3. Öltöztesd a kiegészítőket meleg színekbe!

A kiegészítőknek nem kell túl nagynak vagy drágának lenni ahhoz, hogy hangulatosak legyenek. Vendégeld meg az évszakot vázákkal, hangulatvilágítással, gyertyákkal, tálakkal, képkeretekkel és párnákkal.

A Life tippje: A kiegészítők kiválasztásánál használj krémkaramell, fahéj, erdő zöld, arany és bronz árnyalatokat. Jól fog mutatni a mély szilva és a pirult narancsos tónus is.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



4. Trükközz tükörrel és fémmel!

Ahogy rövidülnek a nappalok, a fényerőt néhány tükörrel és fémtárggyal megnövelve élettelinek és energikusnak érezheted magad körül a teret.

A Life tippje: Ahelyett, hogy egyetlen nagy tükröt állítanál a lakás egy pontjára, válassz helyette inkább három kisebbet. Így nem kell egy hatalmas, sötéten tátongó lyukkal elcsúfítani a falad - és több fény, ragyogás lesz a jutalmad. A fém szobrok fényes felületükkel és letisztult eleganciájukkal korszerű, mégis természetes atmoszférát teremtenek. Nagyon kedveltek ebben az évszakban, rengeteg stílusban kaphatók, és ideálisak az apró, kicsi terekbe.

5. Illatosíts!

Semmitől sem lesz jobb a hangulat az otthonodban, mint a sülő tök vagy egy tepsi ínycsiklandó csokis sütemény illatától. Hála a mai modern gyertyagyártásnak, te is beszerezheted az ilyen illatú mécseseket, gyertyákat.

A Life tippje: Ha nem szeretnél mindig gyertyákat, mécseseket égetni, helyezz egy kosárnyi mini tököt a kandalló mellé, vagy tegyél a konyhaszekrény polcára egy nagy befőttesüveget tele fahéjrúddal - pompás illat lesz tőle a lakásodban.

Légrády Eszter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.