Kegyetlen bánásmód dolgoztatás orosz gyerekek éhezés kínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vizsgálat indult egy oroszországi nevelőintézet ellen, mert több bejelentés érkezett, hogy nehéz fizikai munkát végeztetnek és halálra éheztetik az ott nevelkedő gyerekeket - írta meg a Bors.

A bejelentések után szakemberek terepszemlét tartottak a koncentrációs tábornak is beillő intézetben, azonban mindezek ellenére a bentlakók helyzete mit sem javult. Marija, az egyik feljelentő egy szentpétervári kórházban találkozott az intézetben nevelkedett gyerekekkel, akiket azért vittek oda, mert életveszélyes állapotba kerültek. Az ápolónő állítása szerint a kórházba szállítják a végleg legyengült gyerekeket, s amint egy kicsit erőre kapnak, visszaviszik őket az intézetbe, s kezdődik minden elölről.

Forrás: kasparov.ru
Forrás: kasparov.ru


"Rettenetes, ami ott folyik, legyengülten, teljesen elhanyagoltan érkeztek a kis csont- és bőr lények, akiket már az anyjuk sem ismerne fel. Sokan tizenéves létükre egy gyerekágyban is elférnek" - olvashatjuk a felháborodott asszony szavait, aki a kórházban megtudta, hogy az összes ilyen gyerek egy helyről érkezik.

A kasparov.ru internetes oldal tudomása szerint a gyerekek még tavaly októberben Dmitrij Medvegyevhez fordultak segítésért levélben, melyben elpanaszolták, hogy alig kapnak ételt, és az a kevés, amit kapnak, ehetetlen, a Szentpétervárhoz közeli intézményből pedig nem engedik ki őket. "Minden ház körüli munkát elvégeztetnek velünk, a konyhában és a mosodában is dolgozunk, nehéz bödönöket cipeltetnek velünk pihenőnap nélkül" - idézi a gyerekek levelét az orosz internetes oldal.

S a kegyetlenségnek még nincs vége: a kasparov.ru információi szerint az ötszáz rubel fizetést, ami a gyerekeknek járna, a nevelők saját céljaikra költik. Az árulkodásért pedig büntetőinjekciókat helyeztek kilátásba.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.