fashion week kosárlabda Tom Selleck férfidivat rövidnadrágos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha idén nyáron a kiszemelt pasid rövidnadrágja sokkal apróbb a kelleténél, akkor még véletlenül se törj ki nevetőgörcsben - 2011-re visszatértek az icipici férfinacik!

Forrónadrág pasiknak

Nektek feltűnt már, hogy az utóbbi időben a férfishortok nem is voltak igazán rövidek? A nevükkel ellentétben a pasik körülbelül tíz éve olyan nadrágokat viselnek, melyek térdig érnek, vagy jóval hosszabbak. A 70-es, 80-as években a rövidnadrágok a comb közepéig értek, vagy még annál is rövidebbek voltak - Tom Selleck, alias Magnum is ilyenekben parádézott a nagysikerű sorozatban.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A 90-es évekre azonban "megnőttek" a nadrágok, és elérték a térdhosszt is. A hozzáértők szerint idén ismét fordul a kocka: a short végre hű lesz önmagához. Idén a legnagyobb tervezők - Marc Jacobs, Yves Saint Laurent és Raf Simmons is falatnyi nadrágokban küldték férfimodelljeiket a kifutóra.

A férfiakban joggal merülnek fel kérdések a nadrágok viselésével kapcsolatban: vajon elég bővek ahhoz, hogy alájuk boxeralsót lehessen húzni? Egyáltalán mi a kényelmes alsónemű egy ilyen nadrág alá? Ezek a kisnadrágok nem ártanak a férfiasságnak? Short ide vagy oda, mi összeszedtük a történelem "kultikus" férfi rövidnadrágjait, hogy tudjuk, mégis mire számíthatunk 2011 nyarán.

Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron
(Wet Hot American Summer)

A 2001-ben készült paródia visszarepít bennünket a nyolcvanas évekbe. A srácok észvesztően rövid naciban fűzték a lányokat - persze a hosszú, fehér zokni elengedhetetlen volt.


Kosarasok egykor

A 80-as években a legnagyobbak sem féltek megmutatni izmos combjaikat és szőrös lábukat - minden kosaras, akárcsak Magic Johnson - apró naciban zsákolt a pályán.

http://sportige.com
http://sportige.com

Kosarasok ma

Manapság a kosárpályák nadrágjai kétszer olyan hosszúak, mint a 80-as években. Kobe Briant nadrágja térdig ér, húsz éve fele ekkora lett volna.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A szörfösök kora

A szörfösnadrágok a 80-as évek végén, a 90-es évek elején kezdték meg az azóta is tartó hódításukat. A hullámok hercegeit megirigyelve a divatcégek sorra gyártották a térdig vagy az alá érő nadrágokat, melyek hihetetlen népszerűségre tettek szert.

www.roksportsurf.co.uk
www.roksportsurf.co.uk

Rövidnaci mindenhová?

A hosszú "rövidnadrágok" hódítottak az utóbbi években - a vászonból és farmerből is készült darabokat a pasik előszeretettel hordták mindenhova: munkahelyre, bulizni, kirándulni egyaránt. Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy ez a fazon a legnyerőbb választás a nyári estékre, hiszen nem mindenkinek áll jól, és akárhogy is nézzük, ez a nadrág színtől és anyagtól függetlenül csakis sportos lehet.

www.asos.com
www.asos.com

És íme, itt a vég

Yves Saint Laurent szerint így kellene kinéznie egy férfinek 2011-ben. Mi nem különösebben támogatjuk ezt a fazont - szívesebben látnánk egy megoldást valahol félúton... Mindenesetre kíváncsian várjuk, ki meri felvenni ezeket a darabokat idén nyáron!

www.style.com
www.style.com



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.