Olaszország utazás Nyár Toszkána program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Toszkána több mint egy olaszországi régió. Toszkána több mint a borvidékek, reneszánsz városok vagy fényűző tengerparti fürdőhelyek. Ha idén nyárra még nincs úti célod, akkor irány Olaszország egyik legszebb vidéke! Íme, a Life.hu tippjei egy izgalmas toszkán kiruccanáshoz.  

1. Castelnuovo dell'Abate

Toszkána egyik gyöngyszeme a Castelnuovo dell'Abate-i San Antimo apátság. A kisváros a montacinói borvidék közelében található. A kis templomot hegyek, olajfák és ciprusok szegélyezik. A San Antimo kertje, a rétek és mezők piknikezésre csábítanak, a szerencsések pedig meghallgathatják az apátság gregorián kórusának koncertjét.

http://it.wikipedia.org
http://it.wikipedia.org


2. Siena

Siena
kagyló alakú főtere, a Campo az egyik legszebb a világon. A piazza napsütésben a legszebb, ahogy a fény játszadozik a barna köves épületeken, a látogatókat "kiülős" kávézók, pizzériák csábítják, a szülők beszélgetnek, a téren szerelmesek andalognak. A Campo az év nagy részében nincs teljesen megnyitva a nyilvánosság előtt. Csak a Palio, a híres lovasverseny idején csodálható meg teljes életnagyságában, évente kétszer.


Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Life tippje

Bérelj egy autót - ha nem azzal jöttél -, és vágj neki a Chiantigianának, a Firenzét és Sienát összekötő útnak. A kanyargós út a híres Chianti-szőlősökön visz keresztül, mesés kilátással a toszkán tájra. Ha meg is kóstolnád az isteni nedűt, akkor az út menti pincékben és borozókban vásárolhatsz is a legjobb évjáratokból egy-egy palackkal. De ha ittál, ne te vezess tovább!


3. Giardino dei Tarocchi

Ha a színek és formák szerelmese vagy, utazz a művészet és kultúra városkájába, Giardino dei Tarocchiba. A településen a francia házaspár, Niki de Saint Phalle és Jean Tinguely alapította meg a kultúrkertet és művésztelepet a 70-es évek elején. Akár családi kirándulásnak is tökéletes a színes-formás álomvilág meglátogatása.

www.trivago.it
www.trivago.it


4. Montalcino


Éppen 50 kilométernyire fekszik Sienától Montalcino, csodás szőlőhegyekkel körülvéve. A kisváros dísze a központban magasodó Fortezza, hatalmat sugárzó magas falaival és tornyaival. A kapun túl egy pazar borozó vár, ahol megkóstolhatod a helyi borkülönlegességet, a Brunellót.


Forrás: AFP
Forrás: AFP


5. Pienza

Pienza
, az idillikus toszkán városka 1996 óta az UNESCO világörökség része. A kis település hírnevét többek között II. Pius pápának köszönheti, aki itt született, majd rezidenciát építtetett magának. Egy másik izgalmas látnivaló a Piccolomini palota, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Val d'Orcia völgyre.

www.palazzopiccolominipienza.it
www.palazzopiccolominipienza.it



6. Monticchiello


Pienza és Montepulciano között található a középkori Monticchiello. A városka nemcsak a toszkán specialitásokról híres, hanem színházáról is. A Teatro Povero sztárjai a helyi lakosok, akik nemcsak játszanak, hanem maguk írják a színdarabokat és készítik a jelmezeket, díszleteket is. Előadásaikat július végétől augusztus végéig tekintheted meg.

www.teatropovero.it
www.teatropovero.it


7. San Gimignano

Nincs olyan Toszkánáról szóló útikönyv, amelyben ne kapna néhány oldalt San Gimignano. A középkori városka égbe nyúló tornyai már messziről csalogatják a kirándulókat. Ha a városkában jársz, ki ne hagyd a főtéren lévő Gelateria di Piazzát, amelynek csokoládéfagylaltja a legfinomabb Olaszországban, ha nem az egész világon.

http://hu.wikipedia.org, www.gelateriadipiazza.com
http://hu.wikipedia.org, www.gelateriadipiazza.com


8. Firenze

Végül, de nem utolsósorban: irány Firenze! Toszkána székhelye annyi csodát rejt, hogy lehetetlen felsorolni. Az Arno két partján álló város a Medici családnak (is) köszönheti pompás arculatát, történelmi belvárosa 1982 óta az UNESCO világörökségének része. A folyón átívelő Ponte Vecchio a világ egyik leghíresebb hídja, kis üzleteiben ma is kézművesek készítik és kínálják portékáikat. A csodálatos Uffizi-palota ma a híres képtár alkotásait rejti, a tér másik oldalán pedig a városháza, a Vecchio-palota áll. Firenze tele van szebbnél szebb templomokkal és palotákkal, ezért több napot szánj az itt-tartózkodásra.

A Life tippje: Szerezz be trendi göncöket Firenzéből!

Tudtad, hogy Firenzében született Guccio Gucci, a híres divatház megalapítója? Érdemes ennek örömére a szuper firenzei butikokba is benézni, és ha már ott vagy, meglepni magadat néhány trendi darabbal.


Ha Firenzében nem sikerült kielégíteni vásárlási szenvedélyed, akkor meg se állj a várostól mindössze 30 kilométerre található Mall Outletig, ahol Gucci, Armani, Fendi, La Perla, Tod's vagy Valentino cuccokat kapsz meg fillérekért. Ha egy kicsit messzebb merészkedsz Firenzétől, akkor pedig a Space Outlet vár, minden polcán a legszuperebb Prada-darabokkal.

Pici luxus Toszkánából - Fedezz fel különleges szállodákat!

Forte dei Marmi
a versiliai riviéra egyik gyöngyszeme, exkluzív tengerparti üdülőváros. Ennek a mesés településnek a szívében, mindössze egy órára a pisai repülőtértől található a századfordulón épült stílusos Hotel Byron. A szálloda többek között arról nevezetes, hogy a XX. század elején itt szállt meg Thomas Mann, a zseniális író, aki a Byronban alkotta meg a Halál Velencében illetve a Mario és a varázsló című regényeit. A szállodának saját golfpályája, teniszpályája van, a közelben lovaglási lehetőség is akad, 29 szobájából és lakosztályából nemcsak a tengerre, hanem az Alpok csúcsaira is gyönyörű kilátás nyílik. Az ötcsillagos Hotel Byronban személyenként 250 eurótól foglalhatsz duplaágyas szobát.
Bővebb infó: http://www.hotelbyron.net/

www.softlivingplaces.com
www.softlivingplaces.com


A Plaza e de Russie Hotel Viareggióban várja vendégeit. Stílusos időutazás, felejthetetlen retróhangulat, mindezt az olasz Riviérán, ezt kínálja a négycsillagos Plaza e de Russie. A szálloda 1871-ban épült, mai formáját 1994-ben kapta, egy teljes renoválás után - azóta is a külföldi és az olasz szállóvendégek egyik kedvenc helye. A homokszínű épület a tengerparti promenád egyik dísze - az 50 szobás hotel legjobb lakosztályai a sétányra néznek. A viareggiói szállodában fejenként 158 eurótól találsz kétágyas szobát. A Plaza e de Russie étterme, a Terazza a legfelső, negyedik emeleten található, a teraszáról fantasztikus a kilátás, napos időben Livornóig és a Tino-szigetig is el lehet látni.
Bővebb infó: www.plazaderussie.com

www.softlivingplaces.com
www.softlivingplaces.com

Tudtad? - Toszkána a filmekben

A csodás itáliai régió nemcsak az utazókat, írókat vagy festőket ihlette meg, hanem a filmeseket is. Firenze például a Bárányok hallgatnak c. film folytatásában, a Hannibalban kapott fontos szerepet, de a Szoba kilátással című moziban is gyönyörű hátteret szolgáltatott az érzelmes történetnek. A Gladiátorban a festői toszkán táj éppúgy elvarázsolta a nézőket, mint Russel Crowe vagy a drámai sztori. A Pienza közelében lévő Terrapillei villa - amely a film egyik forgatási helyszíne volt - magántulajdonban van, sajnos nem látogatható. Az angol beteg című, kilenc Oscar-díjjal jutalmazott világsiker egyik legfontosabb jelenete a Santa Anna de Camprena-i kolostorban játszódott. Az egyik jelenlegi kultuszfilm, a Twilight második része, az Újhold izgalmas forgatási helyszíne Volterra volt. Ugyanitt forgatták Shakespeare remekművének, a Szentivánéji álomnak a moziváltozatát is Michelle Pfeifferrel, Kevin Kline-nal és Christian Bale-lel. Sienát pedig James Bond, vagyis Daniel Craig forgatta fel teljesen a Quantum csendje forgatásán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.