Madárcsúzli és beszélő bacilus - avagy a legőrültebb alkalmazások a telefonodra

mobiltelefon telefon alkalmazás okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdő iPhone-felhasználóként rögtön elmerültem a szabadon letölthető alkalmazások színes világában. Elsőként próbáltam hasznos programokra szert tenni, így hamar felkerült az online szótár, a kalóriaszámláló és az eBay is a képernyőmre. Egy valamirevaló "okostelefonhoz" azonban játékok is dukálnak, így akadtam Johnra, a beszélő bacilusra, aki cukormázas fánkot eszik, és kiröhög, ha meglátja az injekciós tűt.

Thinkstock
Thinkstock



A nagy klasszikusok

Persze a régi kedvencek is megtalálhatók a játékgarmadában, így letölthető a Monopoly, az Uno, a Scrabble, a Mahjong és számtalan klasszikus is a telefonra. Akár pókerezhetünk is, de szerepjátékok is játszhatóak a Prince of Persia vagy a Duke Nukem segítségével.

http://iphonealkalmazasok.com
http://iphonealkalmazasok.com



...az őrült srác

Megdöbbentve figyeltem a téren a jó múltkorában egy fiatal srácot, aki a padon ülve, telefonját kormányként tartotta maga elé és teljes átéléssel dőlt be a kanyarokba, akár egy autóversenyző.
Nos, csupán mióta magam is szert tettem egy iPhone-ra, azóta tudom, nem volt őrült a fickó. Ezekben az újabb érintőképernyős telefonokban ugyanis olyan mozgásérzékelők vannak, melyek pontosan észlelik, éppen merre forgatjuk a telefont. Így a legújabb játékokban már csupán mobilunk forgatásával autót vezethetünk, golfozhatunk, léghokizhatunk és számtalan mókás alkalmazást használhatunk.

http://iphonealkalmazasok.com
http://iphonealkalmazasok.com



Visszabeszél a telefonom...

A legnépszerűbb alkalmazások azonban nem ezek a hétköznapi játékok. A toplista élén Tom, a beszélő macska áll, aki minden mondatunkat megismétli, mókás "macskahangon". De ha kedvünk tartja, akár állon vagy gyomorszájon is vághatjuk, melyet, ha elég sokszor ismételünk, ki is üthetjük a cirmost.
Tomhoz hasonló népszerű program még a beszélő hógolyó, akit ha megununk, egy lángvágóval hangos halálsikolyok közepette semmisíthetünk meg, de ki is lőhetjük, ha éppen úgy tartja kedvünk.

http://itunes.apple.com
http://itunes.apple.com



De a kedves pingvinpárról sem feledkezhetünk meg. Fiú pingvinünk remekül tud böfögni és bélgázait is szívesen eregeti, ha a hasához érünk. Ezt csinos, masnis párja pedig tarkón vágásokkal és hangos rikácsolásokkal kommentálja.
S ilyen a már említett John is, a bacilus, aki a személyes kedvencem, hiszen ha alaposan megtömjük fánkkal, hamar elkezd osztódni, ő is ismétli, amit mondunk és egyetlen ellensége az antibiotikum, hiszen ha dobunk neki egy pirulát, azonnal szétpukkan.

Mérges madarak...

A madarak alaposan megorroltak a malacokra, akik ráuntak a fűevésre és ellopták a tojásokat, amiből hatalmas lakomát csaptak. Mindezt az egyik legnépszerűbb alkalmazás, az "Angry Birds" kisfilmjéből tudhatjuk meg, mely alapjául szolgál a "csúzlis" játéknak. A madarak ugyanis annyira begurultak, hogy egyenként kell őket kilőnünk egy óriási csúzliból, így döntve rommá a röfikirály ólját/palotáját.


http://iphonealkalmazasok.com
http://iphonealkalmazasok.com




Lufi-phone

A legértelmetlenebb játékok csúcsán nálam a lufiállat-készítő "Balloonimals" áll. Itt egy trottyos lufit kapunk a képernyőre, melyet magunk fújhatunk fel, a szánkhoz kell tenni telefonunk mikrofon felőli végét, és itt kell lufifújáshoz hasonló gyakorlatokat végeznünk. Amikor kész a ballonunk, mint az őrült, rázni kezdjük a mobilt, így készíthetünk például egy lufidinót vagy egy lufirákot.
...és ha mindez még nem lenne elég, tovább pumpálhatjuk őket, egészen addig, míg ki nem durrannak.

http://ideotoylab.com
http://ideotoylab.com



Pukigép és Alekosz-játék egy dollárért

www.mobilize.hu
www.mobilize.hu




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.