Makacs dugulás, kellemetlen szagok és kártevők ellen - A leghatékonyabb, filléres szerek

szag kártevők takarítás praktikák tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára benned is felmerült már a kérdés, hogy valóban szükség van-e annyiféle tisztítószerre, amennyi az üzletek polcain található. Ha igen, azt kell, hogy mondjuk: jogosan.

Nagy részüket ugyanis egyszerűen helyettesítheted olyan, sokszor természetes anyagokkal, melyek hatékonyságukban nem különböznek a tisztítószerektől, ám árukban annál inkább. Összegyűjtöttük néhányukat, és eláruljuk azt is, hogyan vetheted be őket.

Tipp! A nyár legtrendibb szandáljai képgalériánkban! Katt ide!


Tisztítsd ki a mikrót citrommal!





Thinkstock
Thinkstock

A mosogatószivacs sterilizálását is elvégezheted a mikrohullámú sütőben citrom segítségével. Tudományos kutatások igazolják, hogy két perc alatt a szivacsban lévő majdnem minden baktérium és vírus elpusztul. Fontos, hogy sterilizálás előtt vizezd be a szivacsot, és csepegtess rá citromlevet. Olyan szivacsot viszont soha ne tegyél a mikrohullámú sütőbe, amelyben fémszál található.

Tippünk:
Játssz velünk és nyerj nyári főzőtanfolyamot!
A játékhoz kattints ide!


Eldugult lefolyók tisztítása mosószódával





Tipp! Sokkoló fotók, emberi belső szervek marcibánból! Katt ide!


Kellemetlen szagok eltüntetése



Thinkstock
Thinkstock

Az ecetet a tea- és kávéfőzők tisztításához és szagtalanításához is használhatod. A vízkőlerakódások eltávolításához forralj fel ugyanannyi vizet, mint ecetet, és hagyd a tea-, illetve kávéfőzőben egy éjszakára. Reggel öblítsd ki, majd főzz le benne egy adag italt úgy, mintha teát vagy kávét készítenél, de csak vizet tegyél a készülékbe. Ezután újra használhatod - már illatosan és vízkőmentesen.

Ezüst tisztítása

Bélelj ki egy alumínium vagy zománcozott tálat alufóliával! Tedd bele az ezüst ékszereket, és engedd fel a annyi vízzel, hogy éppen ellepje őket. Tegyél a vízbe egy teáskanál sót, majd egy teáskanál sütőport, és forrald a keveréket három percig! Ha nincs kéznél fémből készült edény, akkor béleld ki alufóliával azt, ami van, szórj bele négy teáskanál szódabikarbónát, és tedd bele az ezüst ékszereket. Önts rá legalább négy liter forró vizet, és várj két percet. Fogóval vedd ki az ékszereket, mosd meg szappannal, majd szárítsd meg őket.

Kártevők megsemmisítése

A hangyáktól egyszerűen megszabadulhatsz. Kegyetlennek tűnik a megoldás, de hatékony, ha forró vízzel teleöntöd a réseket, ahol laknak.

Thinkstock
Thinkstock

A vonulási útjukba szórj sütőport vagy szódabikarbónát - ez elpuszítja őket, valamint a résben lakókat is, amikor más hangyák beviszik a port a résbe. A poloskák ellen a fagyasztás az egyik legjobb módszer. Azokat a lepedőket, textileket, amelyek vélhetően petéket tartalmaznak, tedd be néhány napra a fagyasztóba. Ennyi idő alatt biztosan elpusztulnak, de azért egy alapos mosás ráfé így is a textilekre.

Solti Lilla

Tipp! Eltorzították a híres hollywoodi színésznő arcát! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.