Fogyásom története: Taposógépes szereposztás Kata főszereplésével

súlyfelesleg fogyókúra edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kata hihetetlenül vékony, szinte elfújja a szél. De valahogy olyan formásan vékony, megakad rajta a szem.

Tipp! Kutyafejű nővel reklámoznak! Nézd meg képgalériánkat!





Kata hamar ráébredt, hogy nem maradhat így, alig harmincévesen ekkora túlsúllyal nehéz lesz megküzdeni a mindennapokkal.

"Az volt a furcsa, hogy csak engem bántott a dolog, vagy nagyon ügyesen öltözködtem, vagy a férjem 'hipertapintatos', de sohasem utalt arra, hogy neki ez az 'új' ,a túlsúlyos Kata nem tetszene, nekem volt olyan valószínűtlen a saját testem. Nem ezt szoktam meg.
Gyerekkoromban jazzbalettoztam, a sport, a mozgás része volt az életemnek, és amikor ráébredtem, hogy tennem kell valamit, hogy ismét formába lendüljek, a sporthoz nyúltam vissza."

Persze balettozni már nem szerettem volna, de azt tudtam, hogy teljes életmódváltással, és persze mozgással fogom csak tudni leadni a fölösleget. A képlet nagyon egyszerű: több kalóriát kell elégetni, mint amennyi bejut a szervezetbe, és e gondolat mentén a kalóriabevitelt is csökkenteni kezdtem. Nevezhetném diétának, de ez nem egy közismert vagy népszerű diéta...

Egyébként sok diétát ki is próbáltam, de valahogy egyik sem volt nekem megfelelő, a gyümölcsnapokon a savtól szenvedtem, a többi napon meg az éhségtől. Nem nekem találták ki a "szétválogatósdit" meg a többit. De zsírban tocsogó kaják meg sütik helyett salátákat, főzelékféléket és sovány húsokat eszem. Meg tejterméket. Ennyi. Nem több, nem kevesebb. A péksüteményeket is száműztem az étrendből, de valahogy egy idő után rá is áll a szervezet, és szeretni kezdi a kétszersültet is...

Tipp! Elképesztő átalakulás, új arcot kapott a VV sztárja! Nézd meg képgalériánkat!





Katának szerencséje volt, mert bár párja finom tapintattal nem jelezte soha, hogy jó lenne határt szabni a kilóknak, amikor észlelte, hogy Kata tesz is azért, hogy ismét csúcsformába jöjjön, azonnal mellette termett, hogy támogassa:
"A párom tudja, hogy hat után már nem eszem, nem ehetek semmit. Így amikor észreveszi, hogy estefelé esetleg a hűtő környékén settenkedem, azonnal szirénázni kezd. Komolyan, mint a tűzoltó vagy a mentő: NÍNÓNÍNÓ, piroslámpa, és ez egyrészt nagyon vicces, másrészt tényleg vissza tud tartani attól, hogy bűnbe essek, mondjuk egy túrórudival..."

Kata most 45 kilogramm, annyi, mint lánykorában, kevesebb mint amikor teherbe esett, de emögött persze rengeteg munka van:
"Heti háromszor járok edzésre egy konditerembe, személyi edzésre - 15-20 perc bemelegítéssel kezdünk. Ez vagy gyaloglás 10% feletti hegymenetben a futópadon (a gerincem miatt nem ajánlott a futás), vagy klasszikus tornaóra: körbekocogás, oldalsasszé mindkét irányba, indiánszökdelés, tapsra guggolás, lengyelbox, 4 ütemű fekvőtámasz, törpejárás...

Edzés:
- 'hanyattlendül-feláll' gyakorlat (3x20)
- Rogyasztás kis- és nagyterpeszben (4x20)
- Lábhajlítás gépen, hason (4x20)
- Lábnyújtás gépen, ülve (4x20)
- Kombinált mell- és hátizom 1,5 kg-3 kg súlyzókkal (30 perc)
- Hasizom fittball, pl. hasprés (4x50) ill. csípőemelgetés (4x50)
- Alsó hasizomra: hanyattfekvésben nyújtott lábemelés függőlegesen, csípőt megemelve (4x30)
- Nyújtás
Ez a három alkalomból egy, a másik két alkalommal változnak az izomcsoportok, pl. mell helyett inkább hát vagy fenék.

Tipp! Tanulj öltözködni a hercegnőtől! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.