Nők, akik soha nem változtattak a frizurájukon

hajviselet frizura sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szigorúan vesszük, nincs is olyan nő, aki egész életében ugyanolyan frizurát hord. Van az az élethelyzet, amikor megújulásra, változtatásra, másra vágyunk. A legkönnyebben pedig úgy tudunk újjászületni, ha besétálunk a fodrászhoz. Mindenki ismer viszont olyan embereket, akik évek vagy évtizedek óta ugyanúgy hordják a hajukat. Léteznek ilyen típusok a leginkább szem előtt lévő emberek között is. Olyan hírességeket kerestünk, akik bizonyos elemeiben - színében, hosszában, vágásában, formájában - ragaszkodnak a frizurájuk kialakításához. Unalmasak? Ikonikusak? Döntse el mindenki maga. Egy biztos: nehéz elfelejteni őket.
Brigitte Bardot





Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jackie O. Kennedy

Feltupírozott bob. Ez az, ami a trenddiktátornak kikiáltott volt first lady hajáról mindenkinek eszébe jut. Fényesen csillogó, étcsokoládé színű haj, amelyet mindig ugyanarra a fazonra vágatott és a fejtetőn kicsit megemelt. Csak a hossza változott valamennyit az évek során: volt közvetlenül a fül alá érő, de a vállára omló is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Farrah Fawcett

A hetvenes években mindenki Charlie szőke angyalához hasonló hajat akart. Farrah Fawcett neve teljesen összefonódott a fején lévő, lépcsős, hol hamvasszőke, hol mézszínű sörénnyel, amelyet csak "Farrah Do"-nak, "Farrah Hair"-nek vagy "The Farrah"-nak neveztek. A 2009-ben elhunyt színésznő később sem akart megválni az ikonikus frizurától. Nüansznyi változtatásokat ugyan megengedett magának, de összhatásában mindig is olyan volt, mintha most jött volna a Charlie angyalai forgatásáról.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Amy Winehouse

A nemrég elhunyt zseniális énekesnő nézhetett ki akármilyen rosszul, a "bad hair day" fogalmát nem ismerte. Magasra tornyozott méhkas vagy madárfészek frizurája a második volt a hangja után, ami ismertté tette. A stílusdiktátorok és stylistok rajongtak érte. 2006-os berobbanása óta szinte minden évben készült egy olyan divatanyag a világ vezető magazinjaiban, ahol Amy tornyos frizuráját láttuk viszont.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Tipp! Nézd meg a Sziget fesztivál legjobb pillanatait képgalériánkban! Katt ide!








Forrás: AFP
Forrás: AFP

Katalin hercegnő

A fiatal hercegnő eddig sem dőlt be a trendeknek. Soha nem láttuk rövid vagy festett hajjal, nem kell szégyenkeznie egy-egy rosszul sikerült frizura miatt sem. Most, hogy emberek százezrei követik, valószínűleg nem is fog változtatni, mivel hosszú, barna hajával jelenleg ő teremt divatot.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ikonikus frizurák ma

Az említett hírességek frizurái még ma is inspirálóan hatnak a divatanyagok stylistjaira, fodrászaira, de a legnagyobb tervezőkre is. Összegyűjtöttünk néhány olyan, a közelmúltban készült divatfotót, amelyet a felsorolt hírességek frizuráinak valamelyike ihletett.

/1108/Ikoni2011818143922

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.