A legizgalmasabb színek, amiket neked is ki kell próbálnod!

színek burgundi vörös neonszínek körömlakk metálkék smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked mi tartozik a napi sminkrutindodba? Gyanítjuk, hogy egy kis korrektor, némi szempillaspirál és egy leheletnyi pirosító. A sminkelés azonban nem hiába a nők fegyvere már évezredek óta.




Burgundi rúzs

Annyiszor írtak már a vörös rúzsokról, arról viszont kevés szó esett eddig, hogy az igen széles skáláról, melyik színt érdemes választani. Ezúttal a burgundira, mint egy izgalmas és kevésbé ismert színre esett a választásunk, hisz míg a lángvörös, illetve a bogyós gyömölcsök színeiben pompázó rúzsok hódítanak, addig a burgundit furcsa mód mellőzzük.

Kezdjük azzal, hogy kik viseljék! Mivel egy dús, barokkos színről beszéltünk, ezért a mediterrán típusú nőkön nem mutatat igazán jól, inkább csak elnehezíti a vonásokat. Ellenben a hófehér bőrhöz tökéletesen passzol, sőt igazán csak ehhez a bőrszínhez párosítva tud érvényesülni. A lebutított változatok helyett vásároljunk gazdag, tápláló fajtát a burgundi rúzsból, hisz a szín csak akkor képes életre kelni, ha kellően ápolt ajkakra visszük fel.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Metálkék pigment és szemhéjpúder

A metálkék folyton visszatér a sminkdivatba. Láthattuk már körömlakként, szemhélypúderként vagy épp szempillaspirálként hódítani. Gyakorlatilag az összes lehetséges módon viselhetjük, az összhatás mindig azonos lesz: vagányabb és izgalmasabb, mintha sima feketével dolgoznánk.

Jelen esetben a szemekre koncentrálunk, ami azért jó, mert nincs olyan szemszín, amihez ne passzolna a kék. Igen, kék szeműek is nyugodt szívvel használhatják, persze egész másként "él", mint mondjuk egy barna szempáron. Dolgozhatunk pigmenttel (bár ez feltételez némi előképzettséget), de a mi kedvencünk, a metálkék szemceruza. Húzhatsz vele lehetletnyi vonalat, vagy elsatírozhatod az egész szemhélyadon. A visszafogottabb hatás érdekében maradjunk a klasszikus szemhéjpúdernél, amit akár az ujjainkkal is felvihetünk egy vékony rétegben.

Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)



Neonszín lakkok

Tévesen gondoljuk, hogy a sárga, zöld és kék lakkokból ki kell nőnünk 14 éves korunkra. Az elmúlt szezonokban sorra tűntek fel a színesebbnél színesebb lakkok, melyeket ősszel sem kell mellőznünk. Sőt, a sárga, a narancs és a zöld minden árnyalata kiválóan passzol az őszi, földszínű szettekhez. Fontos azonban, hogy ezek a lakkok csak akkor maradnak "pop-up-osak", ha igazán rövidre vágott, lekerekítettre reszelt körmökön viseljük őket. Más szabály viszont nincs - ó vagy mégis?! Igen, bátornak kell lenni, akkor is, mikor már hullanak a levelek.


Takács Nóra nemzetközi modell, a
Hogyan legyek jó nő? sorozat háziasszonyának véleménye:
"Modellként számomra az a legizgalmasabb része egy fotózásnak, amikor kisminkelnek. Odamegyek reggel, fáradtan karikásan. Leülök egy székbe, jóízűen csacsogunk, közben pedig serénykedik rajtam a sminkes. Egy csöpp krémet ide, egy gondolat kencét oda és hopp, az arcomról eltűntek a párna okozta gyűrődések! Ezt követi az alapozás, aminek a fontossága nekem is csak akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a saját szememmel láttam a különbséget. Nekem általában közép barna színem van, ezért világosabbra alapozva máris porcelán bőröm lesz, míg barnábbra festve olyan vagyok, mint aki épp most jött a nyaralásból. Két különböző típus, mégis egy arc. Nem volt még olyan eset, hogy a világosra sminkelt arcomat ne buja, vadító színű rúzsokkal koronázták volna meg, míg amikor barnásabb volt a bőröm, a szemem kapott erős szemfestést. Így tehát nagy kedvet kaptam a rúzshoz és a metálos kékes pigmenthez is, mert számomra mind a kettő jó választás. Ez a lényeg egyébként: felmérni milyen is a típusunk, mi áll jól nekünk és azon a vonalon elindulni, bátran előre!"





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.