"Igen, autista a fiam" - A világhírű angol focista, Paul Scholes szívszorító vallomása

betegség autizmus Paul Scholes focista Manchester United
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Paul Scholes focista korábban tagadta, hogy fia autista lenne, nemrég azonban beismerte, hogy gyermeke valóban beteg.


Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jobb oldalon Paul Scholes

Sikerei ellenére Scholes sosem kedvelte a nagy nyilvánosságot, és a csillogást inkább meghagyta csapattársainak. Az apa tudja, hogy fia a saját kis világában éli mindennapjait. "Reménykedünk Aiden állapotának javulásában, de persze mindenre fel vagyunk készülve. Megteszünk mindent, amiről tudjuk, hogy őt boldoggá teszi" - írja Scholes a könyvében. A sportoló azt is elmondta, nagyon sokan próbálnak segíteni kisfiának, és terapeuták hada igyekszik azon, hogy minél jobb legyen a kicsinek. "Úszni egyszerűen imád. A nap minden percét képes lenne ezzel tölteni, nyaraláskor pedig egész nap a medencében van" - vallotta Paul. A férfi azt is megosztotta rajongóival, hogy mérhetetlenül büszke másik két gyermekére, a tizenkét éves Arronra és a tízéves Aliciára, mert mindketten nagyszerűen viselkednek beteg kistestvérükkel.

Az autizmus egy idegi-fejlődési rendellenesség, és csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs nehézségekben, abnormális viselkedésben nyilvánul meg. Okaira még ezidáig nem derítettek fényt a kutatók, de azt kimondják, hogy a betegség férfiaknál sokkal gyakoribb, mint a nőknél. A tünetek általában már hároméves kor előtt látszódnak. Sylvester Stallone és John Travolta gyermeke is autistán született - utóbbi beteg fia, Jett 2009-ben elhunyt.

Tipp! Erotikus naptár a villalakókról! Kattints a képgalériáért! (18+)


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.