Zsírégető házimunkák: megnéztük, melyik fogyaszt a leggyorsabban

fürdőszoba ablak porszívó takarítás házimunka zsírégetés mozgás kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehezen veszed rá magad a munkából hazaérve a porszívózásra, a mosogatásra vagy a függönyök mosására? Talán a következő tény némileg motivál majd: a házimunkával zsírt égethetsz, ráadásul nem is keveset!


Porszívózás: 150 kcal




Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Thinkstock
Thinkstock


Ablaktisztítás függönymosással: 250 kcal

A lakás összes ablakának lepucolása a függönyök kimosásával együtt sok munka, de szinte minden izmodat megdolgoztatja - főleg akkor, ha létrára is kell másznod a feladathoz. Utóbbi a combodnak és a fenekednek tesz jót, az üveg és a keretek tisztítása pedig a karodat, nyakadat, mellizmodat és a válladat edzi. A függöny leszedése és felrakása nyújtózkodást is kíván, ami a hátizmaidnak tesz jót. A tisztításnál a kétoldali terhelés érdekében ne csak az ügyesebb kezedet használd, hanem felváltva mindkettőt.

Fürdőszobasúrolás: 300 kcal

Az egész fürdőszoba tisztává varázsolása igazán jó kalóriaégető hadművelet: a csempék átmosása kar-, mell- és válledző - itt is fontos, hogy váltott kézzel dolgozz -, a kádhoz és a mellékhelyiséghez pedig hajolgatni vagy guggolni is kell, ami a combjaidat és a hátadat dolgoztatja meg. Mivel sokféle helyet kell ragyogóvá varázsolnod, a végére egészen elfáradhatsz, tetőtől talpig. Az intenzív súrolás egyébként nemcsak fogyaszt, de a szívedet is erősíti.

Tipp! A legszebb őszi kabátok képgalériánkban. Katt ide!


Felmosás és portörlés: 450 kcal



Szólj hozzá: X-Faktor 2011 - Ki lesz a győztes?


Thinkstock
Thinkstock


Kerttakarítás: 500 kcal

Kevés otthoni munka dolgoztat meg annyira, mint a szabad levegőn töltött kertrendezés. Ha csak a füvet nyírod le géppel, már azzal 400 kalóriát égetsz el, miközben kiválóan megdolgoztatod a has-, a hát- és a karizmaidat. A gereblyézés vagy levélsöprés is kitesz 200 kalóriát, a gazok kiszedésével pedig 300 kalóriát is elégethetsz - ezekkel az egész testedet átmozgatod, főleg a hátadat és a karodat. Az egészségednek nem utolsósorban pedig a szabad levegőn töltött pár óra is nagyon jót tesz.

Ezt látni kell! A világ legcsúnyább menyasszonya képgalériánkban. Katt ide!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.