konyhatündér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, végérvényesen megérkezett a hideg idő, vele pedig a nyárra, a fesztiválok hangulatára emlékezés ideje. Hiszen immáron lezajlott az év utolsó nagy fesztiválja, az Oktoberfest is, amely köztudottan a sörivásról és a hozzá illő ételek lakomájáról szól.

A világ legnagyobb népünnepélye 1810 óta München legnagyobb és leglátogatottabb rendezvénye. Idén is több millióan, köztük rengeteg külföldi volt kíváncsi a fesztiválra, ahol mindig irdatlan mennyiségű sört fogyasztanak el a vendégek a kifejezetten erre az alkalomra tervezett 1 literes korsókból. Ha te sem tudtál elmenni Münchenbe, akkor sem kell lemondanod az élményről: íme, néhány ötlet, hogyan rendezd meg otthon a saját Oktoberfestedet!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Nem kell hozzá más, mint sok-sok jól behűtött sör, legyen az világos, barna vagy búza, a hangulatot ugyanúgy nyújtja. Ha még tovább szeretnéd fokozni az érzést, akár kisebb söröshordót is beszerezhetsz, csak legyen, aki vállalja az állandó csapolást. Azoknak, akik nem kedvencükként élvezik az élet habos oldalát, készíthetsz különféle sörvariációkat, ilyen például a limonádéval kevert sör, a radler, vagy a sör, rum és kóla keresztezéséből megszületett Q-Bier-Libre koktél. Persze az Oktoberfest sem lenne tökéletes a hozzáillő ételek nélkül. A sült csülök szinte elengedhetetlen a sörfogyasztás mellé. Az azonban nem mindegy, hogy milyen lesz az étek, hiszen a legjobb, ha ropogósra sütve tálaljuk.

Tipp: A Miele H 5681 beépíthető sütőjének segítségével pontosan az ízlésed szerint készítheted el a húst, hiszen a kábel nélküli húsmaghőmérő tű a hús belső hőmérsékletét méri, és az általad meghatározott minőségben készíti el az ételt. A hőlégkeverés funkcióval garantált az egyenletes sütési eredmény, a klímavezérlés pedig gondoskodik arról, hogy igazán szaftos és optimálisan sült húst tehess a sörök mellé az asztalra.

Egy kis kényeztetés az ízlelőbimbóknak: Mézben pácolt báránycsülök



















Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Elkészítés







Mézben pácolt báránycsülök tálalása



http://receptek.tv//index.php?oldal=49&uid=4&n=58

A cikk támogatója a Miele Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.