100 ezer forint: ennyibe kerül ma egy gyerek Magyarországon - Hálapénzben

egészségügy hálapénz szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hálapénz nélkül ma már a hagyományos kórházi szülést sem lehet megúszni, így olyanért kell fizetni, ami amúgy elméletileg enélkül is járnia kellene a kismamáknak.


Thinkstock
Thinkstock

Pénz a biztonságért?

Sokszor és sok helyen lehetett hallani már olyan esetekről, amikor gondatlanságból, figyelmetlenségből került kellemetlen szituációba a kismama, netán probléma lépett fel, vagy egyszerűen csak úgy érezte, hogy nem kapta meg azt a segítséget, amire ott és akkor szüksége lett volna. Így nem csoda, ha a leendő anyuka némi plusz összeg révén próbál emberségesebb és jobb ellátást "megváltani" saját maga és az újszülött számára. Bár tény, hogy vannak olyanok is, akik inkább az ügyeletes szülésznél hozzák világra a gyermeküket, mégsem érezték úgy, hogy valamiben hiányt szenvedtek a kórházban töltött idő alatt.

Szólj bele: A karácsonyon spóroltok?




Thinkstock
Thinkstock

Eltérő tarifák

Abban, hogy a kismama állami kórházban vagy magánklinikán hozza-e világra a gyermekét, a hálapénz létét illetően nincs különbség, hiszen utóbbi esetben is sokszor jár a boríték a zsebbe az amúgy magas ellátási költségek mellett is - ugyan utóbbi esetben alapvető elvárás az extra szolgáltatás is a kismama részéről. Állami kórházban sincs ez már titokként kezelve: a kismamák sok esetben megkérdezik az orvost, hogy mennyit kell fizetni - annak ellenére, hogy itt tb-finanszírozott szolgáltatást vesznek igénybe.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!








Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.