Karimák, simlik, kendők - Imádnivaló nyári fejfedők

fashion week 2012 nyár kalap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig messze vagyunk attól, hogy a kalap legalább olyan kiegészítő legyen, mint a táska vagy a napszemüveg, de az tény, hogy az utóbbi szezonokban egyre inkább erősödött a kalapok és az egyéb dekoratív fejfedők helyzete. Idén sokféle fazon szerepel a trendpalettán. Megmutatjuk, melyek a legjobban kihasználható darabok, amelyek jól is néznek ki.

Lépj be a Lifefashion virtuális próbafülkéjébe, próbálj és vásárolj a fotelből!


Az utóbbi évek (évtizedek) kalapviseletét általában a funkció határozta meg. A királyi esküvőkön és a különböző lóversenyeken, na meg a Szex és New York néhány részében és premierjén kívül ritkán látni az utcán különleges fejfedőket. Pedig körülbelül száz évvel ezelőtt malomkerék méretű, növényekkel, tollakkal, kitömött madarakkal díszített kalapcsodákat viseltek az arisztokrata hölgyek. A húszas években aztán nemcsak az emberek életmódja, hanem azzal együtt a viselete is változott: a gigantikus fejfedők helyébe a minimalista kalapok léptek. A fejfedők hol megnőttek, hol összementek, hol elmaradtak az évek során, míg az 1980-as években teljesen kiütötte őket a baseballsapka.

Tipp! A rémesen öltözködő tinisztár lett a legstílusosabb híresség. Kattints a galériáért!


Klasszikus fedora és trilby

Az új évezredben nem beszélhetünk egységes sapka- vagy kalapdivatról, de az utóbbi pár évre jellemző, hogy a farmerek és blézerek után az eredetileg férfiak által viselt, funkcionális kalapfazonokat is beolvasztotta magába a női divat. Az Indiana Jones-filmekből vagy Michael Jackson klipjeiből is ismert fedora kalapok néhány éve tértek vissza különböző változataikkal, például a trilbyvel együtt. Ezek az egyszerű vonalvezetésű, időtálló darabok ugyan nem töltenek fel bennünket a különböző, dekoratív kalapköltemények okozta vizuális izgalommal. Egyszerű, praktikus darabok, amelyek hozzátesznek a megjelenéshez. A filcből vagy szőrből készült változatot nyáron cseréld szalmára. Viselheted őket stílusban hozzá illő nyári ruhával, farmeringes vagy chino nadrágos összeállítással. Szinte minden tavaszi vagy nyári összeállításhoz remekül illenek, amelyik nem túl romantikus vagy elegáns.

kifutó kép: http://nymag.com/fashion
kifutó kép: http://nymag.com/fashion

1. Esprit - 25,95 euró, 2. Zara - 5.995 forint, 3. Pull & Bear - 3.995 forint
4. Promod - 16.95 euró, 5. Mango - 6.595 forint

Még mindig divat a floppy

A strandokon leggyakrabban feltűnő, óriási karimájú, kúpos tetejű szalmakalapról idén nyáron sem szabad megfeledkezned. Nemcsak azért, mert a szemed mellett az arcod többi részét és a vállad is óvja majd a naptól, hanem azért is, mert nagyon dekoratív. Ez a fazon sokkal nőiesebb, romantikusabb, vagy éppen dívás - attól függően, hogy milyen színű vagy mivel díszített. Az egyszerű szalmaszín helyett idén válassz feltűnő színű darabot - kéket, cikláment, zöldet vagy sárgát! Ha unod az egyszínű darabokat, varázsold egyedivé a kalapodat organza-, krepp- vagy szaténszalaggal vagy művirággal.

kifutó kép: http://nymag.com/fashion
kifutó kép: http://nymag.com/fashion

1. F&F - 2.290 forint, 2. New Yorker - 3.990 forint, 3. H&M - 3.990 forint
Zara - 5.995 forint, 5. Springfield - 4.995 forint

Tipp! Ilyen egy tökéletes test. Kattints a galériáért!


Fejkendő és simli

Eddig olyan darabokat mutattunk, amelyek elsősorban funkcionálisak, az utolsó válogatásunk darabjai nem olyan praktikusak, viszont nagyon helyesek. Már tavaly is óriási divat volt a turbán vagy turbánszerű fejfedő. Ezeket a feltűnő darabokat idén sem szabad hanyagolnod, ha már tavaly is bevállaltad. A turbánok visszafogottabb, de nem kevésbé mutatós változatai a fejkendők, amelyeket megannyi színben és mintával tudsz beszerezni. A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején óriási divat volt a sportos stílusú, simlis fejfedő. Ez a kiegészítő most újra reneszánszát éli, igaz, a sportos stílust csak a fazon őrizte meg, az anyaga a plasztik és gumi helyett természetes szalma, amit sok esetben szalag díszít.

kifutó kép: http://nymag.com/fashion
kifutó kép: http://nymag.com/fashion

1. Asos - 16 euró, 2. Pull & Bear - 2.995 forint, 3. Dori Tomcsanyi
4. H&M - 1.990 forint, 5. Pull & Bear - 1.395 forint

Tipp! Levetkőztették a TV2 műsorvezetőjének feleségét. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.