fashion week kepp poncsó hideg idő ősz pelerin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint a bőrkabát, olyan elengedhetetlen őszi ruhadarab a kepp, azaz a pelerin is. Nem véletlen, hiszen sikkes és pihe-puha egyben, pont olyan, amire egy csípős őszi reggelen szükségünk van. Megmutatjuk, hol szerezheted be a legtrendibb darabokat!

A pelerin, azaz a kepp vagy poncsó egy ujjatlan, vállra vehető köpenyt vagy körgallért jelent. Egy pelerinnek minden nő gardróbjában ott a helye, hiszen klasszikus és időtálló. Ez a praktikus darab évszázadok óta jelen van a divatban, gondoljunk csak a középkori kosztümös filmekre, ahol a nemeskisasszonyok lélegzetelállító ruhájuk fölé, ha esett, ha fújt egy ilyen köpenyt terítettek. A divatban azóta is minden szezonban megtalálható, ahogyan a 2012/2013-as őszi-téli időszakban is.


Abodi Dóra, New Yorker, Nandi

Ha egy bőrkabátnál elegánsabb őszi felsőt szeretnénk felvenni, akkor a keppre van szükségünk. Szerencsére számtalan márka kínálatában találunk ilyen darabot. Abodi Dóra, a New Yorker és Nácsa Andrea, Nandi márkájánál is felbukkant egy-egy pelerin. Mind a három képen teljesen eltérő stílusú kepp látható: míg Abodi Dóráé a luxust testesíti meg, addig a New Yorker egy kényelmes, nőies darabbal rukkolt elő, a Nandi kínálatában pedig egy abszolút sportos verziót találunk.

A fotók is jól példázzák, hogy bár a pelerin alapvetően egy sikkes, nőies darab, ma már létezik sportos változata is. A legjobb benne, hogy felkaphatjuk egy farmer-kötött pulóver összeállítás fölé, de ugyanúgy egy ceruzaszoknyával is párosíthatjuk. Biztos, hogy mindenki megtalálja a neki valót!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.