fashion week pulóver hideg idő kötött ruha tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy virágos ruhák nélkül nincs nyár, úgy kötött holmik nélkül sincs tél. Ki ne szeretne ilyenkor egy pihe-puha pulcsiruhába, vastag vagy meleg kardigánokba burkolózni? A Life.hu összegyűjtött néhány imádnivaló darabot.

A kötött ruhák nemcsak az olyan külföldi tervezők kifutóin számítanak slágernek, mint a Missoni vagy Mark Fast, hanem a magyar dizájnerek kollekcióiban is jelen vannak. Az természetes, hogy a kötött ruhákra specializálódott magyar márka, a Jokka vagy a Balint Sara Knit/Wear kollekcióiban szebbnél szebb darabokra bukkanunk. Mellettük idén a szintén magyar Nanushka kötött kardigánokkal és pulcsikkal, az Attitude pedig kötött ruhával és szoknyával igyekszik elcsábítani bennünket.

style.com, facebook.com, nanushka.hu, Attitude
style.com, facebook.com, nanushka.hu, Attitude

Mark Fast, Balint Sara Knit/Wear, Nanushka, ATTITUDE

Kötött pulcsiruhák

A fast fashion márkák kínálatában is jelen vannak a kötött darabok. Idén reneszánszukat élik a vastag, kötött pulcsiruhák, amelyek csupán annyiban különböznek a klasszikus kötött pulóverektől, hogy hosszabbak, így vastag leggingsszel, csőfarmerrel vagy jeggingsszel is viselheted őket. Kevés pulcsiruha készül nőiesen karcsúsítva, így ha szeretnéd kiemelni a nőies idomaidat, akkor viseld ezeket övvel. Arra is figyelj, hogy a domborulataidat a bordázott anyag és a magas záródás még jobban kiemeli, ezért ha nem szeretnél töltött galambnak látszódni, kerüld a garbó fazont és a vastag, csavart mintákat. Ugyanez igaz akkor is, ha kötött szoknyát szeretnél viselni.


1. H&M - 8.990 forint, 2. Mango - 15.995 forint, 3. New Yorker - 8.990 forint
4. Pull & Bear - 9.995 forint, 5. Asia Center - 4800 forint, 6. Asia Center - 2700 forint

Oversize pulóverek

Az oversize, tehát a direkt nagyméretű pulcsik a réteges öltözködésben nagy szerepet játszanak. Ha már az öveket említettük: jó hasznát veszed nekik akkor is, ha szívesen viselsz oversize felsőket. A fiús vagy háromszög alkatú nőknek jól áll, ha ezek a darabok lógnak rajtuk, az összes többi testalkathoz tartozó nőn viszont akkor mutatnak jól, ha deréknál övvel karcsúsítja őket.

1. Bon Prix - 6.999 forint, 2. Mango - 12.995 forint, 3. Pull & Bear - 12.995 forint
4. Asia Center - 2600 forint, 5. H&M - 6.990 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.