Praktikus, gyors - bankkártyás vásárlás (X)

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs annál bosszantóbb, amikor egy pár száz forintos terméket azért nem tudunk kifizetni, mert a pénztáros nem tud visszaadni a nagycímletű bankjegyből. Az ilyen helyzetek könnyen elkerülhetők, ha zsebünkben ott lapul egy MasterCard® vagy Maestro® bankkártya. A plasztik lap nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan lehet vele fizetni a kisebb összegű vásárlások alkalmával is.

A karácsonyi nagybevásárlást is érdemes bankkártyával intézni, hiszen ez a fizetési mód biztonságos és kényelmes, ráadásul a legtöbb esetben díjmentes, azaz nem számítanak fel érte az üzletek pluszköltséget. Szemben a pénzkiadó-automatából (ATM-ből) vagy a bankfiókban történő készpénz-felvétellel, aminek általában díja van.


Biztonságos, kényelmes
A bankkártyás vásárlás nem csak gyors és kényelmes, biztonságos is!
Amennyiben elveszítjük, vagy ellopják pénztárcánkat, csak reménykedhetünk, hogy a benne tartott iratainkat, készpénzünket viszontlátjuk. Bankkártyánkat azonban egy telefonhívással bárhonnan azonnal letilthatjuk bankunk éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálatán, így senki nem veheti igénybe a számlánkon levő pénzt. Sőt, bankunktól SMS-értesítést is tudunk kérni a vásárlásainkról/készpénzfelvételeinkről, így rögtön értesülünk a bankkártyánkkal kapcsolatos összes pénzmozgásról.

Forrás: MasterCard
Forrás: MasterCard

A karácsonyi bevásárláskor se feledje otthon MasterCard® vagy Maestro® kártyáját! A MasterCard kiáll a magyar kártyabirtokosok mellett.
A sajtóban napvilágot látott hírre reagálva - mi szerint a MasterCard fő versenytársa fontolgatja kivonulását Magyarországról - a kártyatársaság szeretné kifejezni elkötelezettségét a magyarországi vásárlóközönség, bankkártya-birtokosok, bankok, kereskedők és az elektronikus fizetések fejlesztése iránt hazánkban. A MasterCard megerősíti, hogy Magyarországon kíván maradni.

Forrás: MasterCard
Forrás: MasterCard

A MasterCard jelenleg igen népszerű a magyar fogyasztók, kereskedők és bankok körében egyaránt. Köszönhető ez annak, hogy az elmúlt évtizedben a pénzintézetekkel együttműködve, folyamatosan vezette be hazánkban is legújabb elektronikus fizetési megoldásait. A kártyatársaságnak nagy szerepe volt a biztonságosabb EMV chipkártyák térnyerésében; 2009-ben elindította érintésnélküli kártyaprogramját, a PayPassTM-t; majd nem sokkal később startolt a MasterCard® Mobile fizetési alkalmazás. A kártyatársaság ingyenes biztonsági szolgáltatása - a SecureCode™ - a biztonságosabb online vásárlásokat segíti, míg reptéri várója a lakossági MasterCard® prémium kártyák birtokosainak kényelmét növeli.

Forrás: MasterCard
Forrás: MasterCard

A MasterCard minden fejlesztése a biztonságosabb, egyszerűbb és hatékonyabb fizetést szolgálja, melyek jótékony hatását a magyar kereskedők, fogyasztók és az állam egyaránt érzékeli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.