fashion week tavasz lábbeli cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A miniatűr sarkú cipő, melyet az 1960-as években a királyi családok nőtagjai és azóta minden nagymama viselt, most újra divatba jött - igaz, kicsit átalakulva.

Az elmúlt pár évben nők milliói néztek szembe reggelente egy igen nehéz döntéssel: kényelmes, lapos cipőt viseljek ma, vagy vállaljam a magas sarkú cipők átkát, hogy szexi legyek? Eléggé bosszantó helyzet.

Régen volt már, mikor az egész nap hordható, 4-5 centis sarkú cipők divatosak voltak. Az utóbbi években vagy a nagyon magas, vagy a teljesen lapos talpú lábbelik jellemezték az üzletek kínálatát. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem is lehetett ilyeneket kapni, de biztos, hogy nem adtak el belőlük sokat.


1. ASOS, 2. Topshop, 3. Debenhams, 4. és 5. Högl - Salamander

2013 azonban a megváltás éve: visszatérnek a közepes sarkú cipők. Ne tántorítson el az elmúlt évek mega magas sarkúinak uralma. Még egy pici sarok is meglepően nagy befolyással van a sziluettedre, hiszen egy emelt sarkú cipő nemcsak magasabbá tesz, de a tartásodat is javítja.

Míg régen a kittensarok egy édes kis miniatűr tűsarkú volt, az új "mamicipő" egyáltalán nem mondható finomnak. A sarok magassága és formája inkább hasonlít egy nagyobb sajtdarabra, és körülbelül ennyire csábító is az ellenkező neműek számára. De nem baj, idén tényleg kényelmes, viselhető cipőkben várhatjuk a tavaszt!


1. és 3. Peter Kaiser - Salamander, 2. és 4. Humanic, 5. és 6. Vagabond

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.