Magához veszi az elaltatásra ítélt elefántokat a hercegnő

Stephanie hercegnő jótékonykodás elefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hercegi körülmények között töltheti napjait élete alkonyán Baby és Nepal, az elaltatástól megmentett két cirkuszi elefánt. Stefánia monacói hercegnő veszi őket magához a Roc Angel nevet viselő családi birtokon.

A 42, illetve 43 éves nőstényelefántok két-három hónapon belül indulnak útnak a lyoni állatkertből a Földközi-tengernél lévő napos hercegségbe - közölte szerdán Lyon prefektusa, Jean-Francois Carenco. Baby és Nepal sorsa hetek óta foglalkoztatja a francia közvéleményt. Az állatok eredetileg a Pinder Cirkuszhoz tartoztak, 1999-ben bízták őket a lyoni állatkert gondjaira. A lyoni prefektus decemberben rendelte el az elefántok elaltatását. Nepal és Baby ugyanis tuberkulózisban betegedett meg, a hatóságok pedig attól tartottak, hogy más állatokat, vagy akár embereket is megfertőzhetnek.

A döntés ellen a Pinder Cirkusz igazgatója, Gilbert Edelstein azonnal fellépett. Hogy megmentse a matuzsálemek életét, kegyelmi kérvényt nyújtott be Francois Hollande francia államfőhöz és bíróságra vitte az ügyet. Az állatvédő alapítványt is vezető Brigitte Bardot azzal fenyegetőzött, hogy az elefántok elpusztítása esetén elhagyja az országot. Február végén a francia legfelsőbb bíróság véget vetett a vitának és elvetette Baby és Nepal elaltatásának tervét.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.