Nagy Amarilla Nyár egészség Life.hu szakértő szakértő Ez Zsír! kockahas alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is kockahasat szeretnél nyárra? Olvasónk, Babett is így van ezzel. Ezért fordult Nagy Amarillához, a Life.hu gyógytornász, aerobikoktató, gerinctréner szakértőjéhez, aki tanácsokkal látta el őt.
"Szia Amarilla!

24 éves lány vagyok, teljesen átlagos az alakom, de szeretnék nyárra kockahasat. Valahol azt olvastam, hogy ehhez nagyon kell diétázni, mert csak úgy mennek le a pici zsírpárnák, és hogy a hasizomgyakorlat nem elegendő. Erről neked mi a véleményed?

Illetve most van egy népszerű, úgynevezett kockahasgép, amit állítólag elég napi pár percet használni, és tökéletes lesz a hasunk. Te erről mit gondolsz? Mit tegyek, hogy nagyon szép hasam legyen nyárra?
Nagyon várom a választ.

Üdv,
Babett"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Babett!

A kockahas titka a helyes étkezés és a mozgás. De nem szabad figyelmen kívül hagyni a genetikát sem. Vannak olyan alkatok, akik könnyen szálkásodnak, és vannak, akik nehezebben. Egyes emberek legelőször hasra híznak, mások pedig combra, popsira. Persze mindez nem zárja ki, hogy neked szép kockahasad legyen nyárra.

Először is gondold át, mennyi szénhidrátot eszel, főként az esti órákban. Javaslom, hogy lefekvés előtt 4-5 órával már ne fogyassz szénhidrátot, inkább csak fehérjét zöldséggel. Azt nem ajánlom, hogy teljesen hagyd el ennek a tápanyagnak a bevitelét, mert fiatal szervezetnél és később is fontos a minőségi tápanyagbevitel. A napi 2-3 liter folyadék segiti az emésztést, ezért erre is ügyelj.

A mozgásra átttérve ne csak hasizomgyakorlatokban gondolkozz. A kardióedzések (például kocogás, futás, kerékpározás, úszás, görkorcsolyázás stb.) szintén hozzájárulnak a szép has és derék kialakulásához. Sőt, a hulahoppkarika is okos kis eszköz, mondjuk este, tévénézés közben napi negyed óra szépen formálja a derekat.

A hasizomgyakorlatoknak végtelen sok varriációja létezik, nem az számít, hogy mennyit csinálsz egy perc alatt, hanem hogy hogyan. A sima hasprésnél fontos, hogy ne nyakizomból emelj, hanem a nyak-mellkas között ökölnyi távolságot megtartva a törzs emelkedjen el a talajról. A könyökök oldalt maradnak, a vállvonalat megtartva. Minden gyakorlatnál fontos az alsó háti szakasz és az ágyéki gerincrész leszorítása.

A kockahasgép okos eszköz, de napi öt percnél én azért többet javasolnék, mindezt persze más mozgások mellett.

Üdv,
Amarilla

Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



"Minden kifolyik belőlem" - Olvasói ondógondok (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-sperma-problemak-terhesseg-es-az-ondo-ize-gyori-szilvia-szakerto.htmlZsírátültetés - Így kerülhet a térded az arcodbahttp://www.life.hu/szepulj/20130314-sajat-zsir-feltoltesevel-vegzett-plasztikai-beavatkozasok-dr-molnar-miklos-szakerto.htmlArccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszolhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130314-arccsipkaedes-es-arcterapia-ami-valojaban-haszontalan-dr-kaszab-csilla-szakerto.htmlLopd el Charlize Theron Oscar-díjas sminkjét!http://www.life.hu/szepulj/20130314-charlize-theron-oscargalas-tavaszi-sminktippje-ude-konnyed-legies-gaspar-viki.htmlA bálnaformám miatt nem szexel velem?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130313-szex-a-terhesseg-hetedik-honapjaban-terhesszex-gyori-szilvia-szakerto-valaszol.htmlÍgy védd magad a gonosz elektronoktólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130312-elektroszmog-elektromos-keszulekek-korulottunk-benke-rita-szakerto-valaszol.htmlÍgy lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.