Légy te a fesztiválok királynője!

frizura a nap cikke fesztivál smink szépség trendi köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nyár, akkor fesztivál! Az egyik legjobb hely a lazuláshoz, a barátok, koncertek, programok garantáltan kikapcsolódást nyújtanak. Ha kipihenni nem is tudjuk magunkat, de élményekkel biztosan feltöltődünk. Ha még nincs ötleted, hogyan készíts látványos, nem mindennapi sminket, amiben kiragyogsz a tömegből, akkor adunk néhány praktikus és trendi tippet.

Báziskrémmel a napfelkeltéig kitart a sminked

A koncerteken ugrálást és a barátnőkkel a könnyes nevetéseket nem bírja ki az alapozó, a nyári melegről nem is beszélve. A legjobb, ha tonikkal áttörlöd az arcodat, hidratálóval ápolod, majd egy pórusösszehúzó termékkel a T-vonalban bekened. Ez utóbbi kitölti a bőr egyenetlenségeit, anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. Könnyed réteget von a bőrre, így meg is védi. Ha még napsütésben, az esti forgatag előtt érkezel a helyszínre, a fényvédő báziskrémet otthon kend a bőrödre. Figyelj erre, hiszen a leégés gátolhatja, hogy igazán önfeledten szórakozz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

AnnaSophia Robb

Ha szeretnéd egyenletes színben látni az arcbőrödet, akkor a megfelelő színű ásványi púderrel simítsd át. Ez majd felszívja az esetleges izzadást és kényelmes érzést nyújt. Persze ha alapozóval magabiztosabbnak érzed magadat, akkor egy BB krém a könnyű textúrája és vékony fedése miatt jó választás.

A korrektoroddal tüntesd el a szem alatti karikákat, és ha belefér a táskádba, vidd magaddal, hátha eszedbe jut megigazítani a sminkedet. Jó minőségű termékek esetén reggelig kitart a műved.


1. Alterra színezett krém 2. Inglot holografikus szájfény 3. Fierce and tangy pack shot körömlakk
4. Color Tattoo Wild Gold szemhéjpúder 5. Catrice arany lakk 6. Catrice prime fine base alapozó

Vízálló termékekkel a napfelkeltéig kibírja a sminked

Ahogy az öltözeted laza, úgy a sminked legyen bombabiztos. A praktikumot szem előtt tartva, a vízálló szemceruza és szempillafesték a legjobb választás. Utálatos dolog, ha a szemfesték elcsúszik, netán a szemed alatt köt ki, főleg, ha a szempillafesték pöttyözve hagy nyomot a szemhéjadon. Ha füstös szemre vágysz, a szemhéjfesték tartóssága a szemhéjbázissal növelhető. A tuti fesztiválsmink az, ami más, mint amit általában hordani szoktál: vagány, színes, mondjuk markánsabb a tusvonal, élénkebb a rúzs, szélesebb a füstös rész a szemed körül. Ha rúzspárti vagy, akkor csak tartós fajtát válassz, még jobb, ha a mattokat részesíted előnyben - a matt textúrák úgyis reneszánszukat élik idén. Arra persze számíts, hogy igazgatnod kell, ha nem szeretnéd, hogy maszatolódjon, vagy a fogadon kössön ki.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Miley Cyrus és Doutzen Kroes

Ahogy korábbi videónkban láthatjátok, az "alig-smink" változat is klassz, ilyenkor inkább a kiegészítők domináljanak. A fókusz az arcpíron és a szempillákon legyen, persze egy ragyogó szájfény dob az összhatáson.

Az oldalra fonott/tűzött haj a trendi és praktikus megoldás

A sztárok már év eleje óta hordják az egy oldalra tűzött frizurát, bármilyen hosszúságú hajjal.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cara Delevingne és Kristen Stewart

A fonások, csavarások kényelmesek, a tánc hevében a hajad nem lóg a szemedbe. Ha zavarónak érzed a frufru részt, két oldalra csatold vagy fond hátra. Rövid hajúaknak a punkfrizura vagy egyéb lezser megoldás szinte kötelező.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

AnnaSophia Robb, Miley Cyrus, Paloma Faith

A körmeidet hagyd pirosban, vagy arany és ezüst színben ragyogni. A neon barack, pink és a sárga lakk is egyre inkább elterjed, nem beszélve arról, amikor minden körmödet más színűre fested.

Forrás: AFP, www.ciate.co.uk
Forrás: AFP, www.ciate.co.uk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.