fashion week fáradtság öregít szoknya fekete szín ruhadarab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt hiszed, hogy a fekete szín mindenható és farmerből is csak a sztreccs a menő, akkor igencsak tévedsz! Áldásos hatásaik mellett bizony néha egy szempillantás alatt fáradt, öreg hölgynek mutatnak bennünket. A Life.hu most elárulja, hogyan kerülheted el, hogy 10 évvel öregebbnek nézzenek.

Ha túl sok feketét hordasz

A fekete csodákra is képes, hiszen optikailag vékonyít, és szinte minden alkalomra megállja a helyét. Sajnos azonban mi nők az idő haladtával egyre sápadtabbak leszünk, és a fekete erős kontrasztot képez a bőrrel, ami kiemeli a ráncokat, és felhívja a figyelmet a sötét karikákra is a szemek alatt. Ha sok feketét hordasz, kiegészítőnek válassz élénk színű sálat vagy színes, feltűnő nyakláncot.

Ha elrejtőzöl a ruháidban

Azzal, hogy megpróbálod eltakarni a karodat, hasadat és csípődet egy formátlan blézerrel, igazából csak rontasz a helyzeten: nem létező plusz kilókat aggatsz magadra. Egy jól szabott, derékban karcsúsított, rövidebb fazonú blézer tested legelőnyösebb részeit hangsúlyozza ki.

Ha túl hosszú a szoknyád

Igaz, hogy minden évben egyre idősebb leszel, de nem kell a szoknyádnak is ezzel arányosan egyre hosszabbnak lennie. Ha nem pont a térded alatt van szabva, hanem pár centivel hosszabb, akkor jóval szélesebbnek tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy. A legmegfelelőbb hosszt úgy találhatod meg, ha a tükörben megnézed, hol a legvékonyabb a lábad a térded körüli részen - pont felette, pont alatta, vagy éppen középen -, és ott kell végződnie a szoknyádnak.

Thinkstock
Thinkstock

Ha nem jó méretű a melltartód

A rossz méretű melltartóban alacsonyabbnak, idősebbnek és teltebbnek mutatsz. Először is vásárlásnál a legkülső kapocsba kell becsatolni a fehérneműt, így az idő elteltével, ahogyan nyúlik a melltartó, egyre beljebb tudod majd kapcsolni. Ha már a legbelsőbe kapcsolva hordod, akkor tudod, hogy itt az ideje újat venni.

Ha túl sztreccs a farmerod

A sztreccsfarmer igazi ajándék a nők számára, akiknek a stílus mellett a kényelem is szempont. Azonban ha túlságosan a komfort irányába hajlunk vásárláskor, az lomhasághoz vezet. A legjobb, ha olyan fazont választunk, aminek anyagösszetételében 2% elasztán található. A címkén szerepelhet lycra, spandex vagy elastane név alatt. A tökéletes farmer követi az alakodat, épp annyira rugalmas, hogy a lábaid nem fognak úgy tűnni, mintha harcolnának a nadrág ellen, és a 4 vagy több százalék elasztános farmerokkal szemben nem is fognak lógni rajtad.

Ha a szemüveged nagyon "geek chic"

A vastag, sötét keretek kiemelik a ráncokat és a szem alatti sötét karikákat. Inkább válassz egy finomabb műanyag keretet, amin van egy kis csillogó ékszerberakás, ezek ugyanis visszaverik a fényt. Kísérletezhetsz még a neon színekkel - természetesen a keret belső felén -, ennek ugyanúgy ragyogó a hatása. Még egy tipp: a legtöbb nő nagy keretek alá próbálja meg elrejteni az arcán lévő szépséghibáit, azonban a kor előrehaladtával az egyre kisebb és finomabb szemüvegkeret áll jól a hölgyeknek.

Thinkstock
Thinkstock

A dzsörzé anyag

A dzsörzé anyagú ruhákban sosem lesz a legjobb az alakunk - amennyire kényelmes, sajnos annyira testhez simuló is. Ha nagyon szereted, akkor válassz redőzött fazonú ruhadarabot, ami elrejti az esetleges kidudorodó részeket. Egy másik lehetőség a duplán kötött dzsörzé, ami sűrűbb anyag, viszont ugyanúgy nyúlékony és kényelmes.

Ha elrejted a nyakad

A garbó kényelmes, és nagyon szeretjük is, de sokkal előnyösebb választás egy V-nyakú vagy környakú felső, ami a dekoltázsra vonzza a tekintetet (mindaddig, amíg nem túl mély a kivágása). A galléros pólók elvonják a figyelmet a nyakról, és több fedést is biztosítanak. Választhatsz egy hosszabb, feltűnő nyakláncot is, ami minimum 55 cm hosszú legyen.

Ha a számodra legfontosabb személlyel vásárolsz

A 16 éves húgod biztosan nagyon jól néz ki egy mintás, neonszínű ruhában, és tudjuk, hogy te is szeretnél trendi lenni. Ha viszont arról van szó, hogy divatos darabokat szeretnél a ruhatáradba csempészni, klasszikus fazonok után kutass, melyek részben követik az aktuális trendet. Próbálj fel egy halványabb virágmintás, ujjatlan selyeminget, ha bőrre esik a választásod, akkor maradj a motoros fazonnál, és ha tetszik a színes farmer, akkor sötétebb színeket válassz, mint például sötétzöld, burgundivörös, vagy bármilyen pasztell szín is előnyös lehet.

Ha az alakformáló fehérneműt különleges alkalmakra tartogatod

A karcsúsító darabok éveket fiatalíthatnak rajtad, hiszen elrejtik, amit kell és kiemelik azt, ami szép. Ne a Bridget Jones-féle nagymama bugyira gondoljunk, manapság már nőies és szexi darabokat is lehet találni a boltokban. A fehérneműnek megfelelően passzosnak kell lennie, de fontos, hogy ne szorítson túlságosan. Ha a méretednél kisebbet veszel, akkor leginkább egy véreshurkára fogsz hasonlítani, és garantáltan kényelmetlen is lesz. Az a jó méret, amelyikben rendesen tudsz levegőt venni, és nem csak a sarokban állsz egy buliban, mert képtelen vagy megmozdulni.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.