Rendkívüli különjárat a vidámparkban!

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig két hét múlva bezárja kapuit a 175 éves Budapesti Vidámpark. A legendás létesítményben mindig történik valami, így lesz ez az utolsó héten is.

Akinek még nem sikerült volna elbúcsúznia a Városliget egyik legrégebbi látványosságától, az most megteheti, csupán 1500 Ft-os, kihagyhatatlan áron 2013. szeptember 23-án 11:00-től 19:00-ig (pénztárzárás: 18:00).

A fenti kivételes alkalommal még egyszer utoljára lehetőség lesz felülni a pörgő-forgó, nyolckarú Polipra, a szecessziós Körhintára, a retro Villanyautóra és a Kisdodzsemre, a matuzsálem Kanyargóra, a hajmeresztő T-Rex-re, az extrém Spinning Coasterre és a két ugrálóvár is tárt karokkal vár majd - inkább az aprónép örömére.

Forrás: Vidámpark

Az 1500 Ft-os belépővel igénybe vehető üzemek mellett természetesen a külön fizetős üzemeink is nyitva tartanak: vagyis retteghetünk a Horrorlabirintusban, menőzhetünk a Quadon, fitogtathatjuk férfiasságunkat Céllövölde vagy Pecázás közben, mereszthetjük a szemünket az UV Panoptikumban és a Túlvilág Kapuján is beléphetünk.

A fenti rendhagyó napon a park szokásos fizetőeszközei igen (pl.: Szép Kártya), de általános kedvezményei nem vehetők igénybe (pl.: csoportos, családi vagy diákkedvezmény).
"Továbbmenet nincs!" - hajtogatták a Vidámpark rikkancsai pár hete az egyik legnépszerűbb és legidősebb játék, a Kanyargó tábláján szereplő felirat hírhedt szlogenjét, mely találóan összefoglalja, milyen sors vár a 175 éves létesítményre.

Forrás: Vidámpark

Az utolsó szezonra való tekintettel a Budapesti Vidámpark dolgozói egy színes kiállítással is készültek, mely átfogó képet ad a Park 175 éves múltjáról. Megnézhetjük, hogyan épült fel Európa leghosszabb favázas hullámvasútja, milyen játékok szórakoztatták nagyszüleinket, és sok más érdekességre is fény derül egészen a kezdetektől napjainkig. A kiállítás a Körhinta csarnokában tekinthető meg, akár a fent említett, kedvezményes napon is.

A Park történetének ezúttal akár az otthoni könyvespolcon is méltó helye lehet, hiszen egy képes emlékkönyv is készült az elmúlt közel két évszázadról. A Vidámpark nem csupán a vidámság és kikapcsolódás szimbóluma, de számos történelmi jelentőségű esemény színhelye is volt, mindezekről és még sok más érdekességről is számot ad a csokorba gyűjtött archívum.

Forrás: Vidámpark

Szeptember végéig a Park állandó nyitva tartása mellett a Vidámparki Éjszakák programsorozat is rendíthetetlenül üzemel, minden szombaton 1:30-ig várják a látogatókat kivilágított játékokkal, kedvezményes belépővel és utánozhatatlan bulihangulattal. A jegyeket jó előre, online is meg lehet vásárolni, így elkerülhető a felesleges sorban állás.

Aki még nem volt a Budapesti Vidámparkban az véletlenül se hagyja ki az élményt, aki pedig ült már a Körhintán, a Polipon vagy a Kanyargón, annak a nosztalgia kedvéért is érdemes eljönni - még egyszer utoljára.

www.facebook.com/budapestividampark
www.vidamsag175.blog.hu
www.vidampark.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.