Telekom Vivicittá mellrák új élet projekt albert kinga Edward Norton maraton futás Katie Holmes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A futás az egyik legjobb módja, hogy fitten tartsd magad, nemcsak csodás alakod lesz tőle, hanem a szíved, a tüdőd és az ereid egészségét is megőrzi, ráadásul szellemileg is frissen tart. Ha eddig nem futottál hosszú távon, bizonyára úgy tűnhet, hogy a bizonyos 42 km szinte már emberfeletti teljesítmény. A maraton valóban a kitartás szimbóluma, de annyira nem elérhetetlen cél egy ilyen verseny, hiszen rövidebb távokra is be lehet nevezni. Nézd meg a sztárokat, akik már megcsinálták!

Katie Holmes

A 35 éves színésznő, Tom Cruise ex-neje lelkes futó, híresen formás lábait főleg futással tartja karban. 2007-ben a New York-i maratont teljesítette, 5 óra 29 perc alatt. Ha éppen nem maratonra készül, akkor is minden nap 2 órát fut, ezen kívül igyekszik változatos mozgásformákat választani, hogy a heti 5 edzés ne váljon unalmas rutinná. Az erősítő gyakorlatokra nagy hangsúlyt fektet, súlyzós edzéssel formálja testét, de a Pilatest is szívesen gyakorolja. Katie Holmes meglepő módon, melltartó nélkül futotta végig a maraton teljes távját, ami nem éppen egészséges. Hiszen, ahogyan korábban is megírtuk: mozgás közben a merevítővel ellátott, szivacsos melltartók nagyon kényelmetlenek, nem csoda, ha legszívesebben letépnéd őket magadról. Melltartó nélkül viszont soha ne sportolj, mert az állandó ugrabugrálás, hajlongás, mozgás miatt a mell érzékeny kötőszöveteit nagy terhelésnek teszed ki.

Forrás: AFP, Northfoto

Ryan Reynolds

Biztosan egyetértetek abban, hogy Ryan Reynolds, a Mindenképpen talán és Nász-ajánlat szívtiprója kedvező genetikai adottságokkal rendelkezik. De ő ezzel nem elégszik meg, hiszen híresen keményen edz, a Penge: Szentháromság című film kedvéért úgy kigyúrta magát, hogy testzsír százaléka extrém módon lecsökkent. Ryan hiszi, hogy ha utálod az edzést, amit csinálsz, nem fog menni, ezért a azt a saját igényeidhez kell igazítani. Időeredménye a 2008-as New York-i maratonon 3 óra 50 perc volt.

Forrás: Northfoto

Oprah Winfrey

Oprah-t a saját nevét viselő, többszörös díjnyertes talkshow-ja miatt ismeri a világ, amit a maga műfajában a történelem eddigi legsikeresebb műsoraként tartanak számon. Oprah keményen megdolgozik a sikerért, legyen szó akár karrierről, akár a testéről. A „Média Királynője” így nyilatkozott a futásról: „A futás az élet legjobb metaforája, mert pont annyit kapsz tőle, mint amennyit beleteszel.” Oprah egy héten 5-ször végez kardio edzést, leginkább fut vagy evez, emellett pedig 4 alkalommal erősít. Oprah a Marine Corps maratont teljesítette 4 óra 29 perc alatt.

Forrás: Northfoto

Edward Norton

Harcosok klubja és az Amerikai história X sztárja már a főiskolán is atletizált, később pedig regeteget futott New York parkjaiban, a folyók partján és a hidakon, amikor filmszerepekre készült, ezért első maratonjának helyszínéül ennél jobb helyet el sem tudott képzelni. Edward nem csak magának akart bizonyítani, amikor elindult a futóversenyen, hanem egy jó ügy érdekében is: a futással a kelet-afrikai maszáj törzsi területek megmentését támogatta. A 2009-es New York-i maratont 3 óra 48 perc alatt futotta le.

Forrás: Northfoto

Akár a maraton a célod, de akkor is, ha csak formában szeretnél maradni az edzéssel, nézd meg egy igazi vasember tanácsait!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.