Kinga sztrájkol - nem válaszol edzői hívására

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
Telekom Vivicittá mellrák új élet projekt albert kinga futás sztrájk edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem jelent meg a mai edzésén Albert Kinga. A Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottja feltehetőleg azért nem akarja a Vivicittá futóversenyre való felkészülést folytatni, mivel tegnap edzője a nyilvánosság előtt bejelentette, hogy a hosszabb, 10 km-es távon kell indulnia. Kinga csalódott, úgy érzi, kihagyták a döntésből.

Mindent meg fogok tenni, hogy megfelelően felkészüljek”- ezt még januárban nyilatozta Kinga. „Az akaraterőmön nem múlik“. Vagy mégis? A kétgyermekes, kemoterápián alig négy hónapja átesett édesanyát kemény edzésre fogta Gajdos Tamás és Kropkó Péter a Life.hu sztárszerzői, Kinga mozgáskoordinátora. A 36 éves Kinga két hónapja még egy atlétika pályát sem tudott körbefutni. Január óta kocog, edzői a 2 km-es Tavaszváró futáson indították legutóbb, melyet sikeresen teljesített, de Kinga jókedve hamar elszállt.

Kropkó Péter edző a nyilvánosság előtt, Kinga előzetes bevonása nélkül jelentette be, hogy a 10-km-es távon indítja az életmódváltást pár hónapja elkezdett hölgyet. „Meg vagyok lepődve, hogy kihagytak a döntésből“- mondta még tegnap a kamerák előtt Kinga, majd sietve távozott. Férje is sportszerűtlennek érzi a döntést.

Kropkó Péter edző a bejelentés után ugyan bocsánatot kért, a helyzetet azonban már nem tudta javítani. Az 51-szeres Ironman a Life.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy fizikailag Kinga felkészült a hosszabb távra, de a test és lélek egysége szükséges a sikerhez.

Kingát azóta felkészítői hiába hívják, nem érik el telefonon.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Rossz időzítés

Kinga már a napokban jelezte, hogy túl sok neki. “Úgy érzem, hogy nem bánnak kesztyűs kézzel velem, néha túl sokat követelnek, ami tudom, fontos a fejlődéshez, de sokszor nagyon hiányoznak a gyerekeim.” Mindezek alapján elképzelhető, hogy a vártnál hosszabb táv és a tény, hogy kihagyták a döntésből az utolsó csepp volt a pohárban. A gyermekeire jutó kevesebb idő miatt folyamatos lelkiismeret-furdalással küzdhetett és még a nyilvános szereplések okozta stresszel is meg kellett küzdenie Kingának.

Erőt adott, elfogyott

Kinga életmódváltását, és a Vivicittá futóversenyre való felkészülését egyre növekvő tábor kísérte figyelemmel. Kinga saját maga is azt remélte, hogy másoknak is erőt ad az életmódja megváltoztatásával. Nem csoda, hisz a kedves, fiatal anyukából olyan életigenlés árad, melyet sok ember irigyelhet. A Kinga lelkében zajló változásokba azonban nem láthatunk bele. Bár Kinga korábban úgy nyilatkozott, hogy szeretne példát mutatni a sorstársainak, lehet ezúttal ez nem sikerül.

Utálod a futást? Van 8 érvünk, amitől szeretni fogod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.