Ha eddig úgy gondoltad, hogy a rendszeres jógázástól nem lesznek szép és kidolgozott izmaid, akkor ideje, hogy más szemmel nézd az egész testet átmozgató gyakorlatsorokat. 

Ha már jógázol, akkor valószínű, hogy nem csak a tested formálása miatt kezdtél bele, hiszen a jóga ennél jóval többet tud: tudatosságra tanít, fejleszti a testtudatot és feltérképezi az elmeműködést, lecsendesíti az elmét, egészségesen tartja a testet, megmutatja, milyen a világ és hogyan lehet megismerni. Ám koránsem elhanyagolható szempont a rendszeres jógagyakorlás testszépítő, fiatalító hatása!

Forrás: Thinkstock

Sokan hitetlenkedve nézik a jógikat, mondván, biztos nem a jógától ilyen szép szálkás a testük. Pedig igen, a jóga, főleg a dinamikusabb változatai komoly izmokat fejlesztenek, és ellentétben a felfújt testépítőkkel, a jógik természetesek maradnak, szépek és erősek, egészséges izomzattal.

Online jógaiskolánkban már megmutattuk, hogyan lehet darázsderekad, foglalkoztunk a láb és fenék formálásával is. Ezúttal a felsőtest, főleg a kar és váll szépítését tanulhatod meg egy bárhol, akár a strandon is elvégezhető 15 perces JógaKlikk videóval, amely ezen a héten ingyenes. A gyakorlás felfrissít és energiával tölt fel, rendszeresen végezve formás karokra és vállakra, illetve felsőtestre számíthatsz, nemtől függetlenül.