Mikrózás, ahogy a profik csinálják: nem mindegy, hogy teszed be az ételt

konyhai hack trükk újramelegítés mikrohullámú sütő
Biztosan mindenki ismeri a jelenséget, amikor a mikróban melegített spagetti teteje már szinte megsült, a tányér is tűzforró, de amikor összekeverjük az ételt, mindezek ellenére is csak langyos. Van egy jó trükkünk mikrózásra, aminek alkalmazásával az előző napi ételeket is jó melegen fogyaszthatod!

A konyhai hack, amit bemutatunk tésztaételekkel működik a legjobban, de kipróbálhatod rizzsel, krumplipürével is. Ha főzünk egy jó nagy adag penne arrabiátát, spagettit vagy cacio e pepét, és ennénk is vagy három napig, akkor bizony frusztráló lehet, hogy mikrózás után mindig csak langyos az étel. Vannak, akik ezt úgy küszöbölik ki, hogy a kaját párszor kiveszik a mikróból, megkeverik, majd visszateszik. Nos, ez mostantól elhagyható!

mikrózás
Mikrózásnál az ételt nem kupacban kell a tányérra halmozni.
Forrás: Shutterstock

Mikrózásnál a tészta elrendezése kulcsfontosságú

A tányér közepe maradjon üres, az ételt a szélei mentén, gyűrű alakban kell elrendezni. A mikrohullámok oldalról melegítenek, ezért ha túl sokat halmoztunk a tányér közepére, a hullámok nem tudnak áthatolni rajta és egyenletesen felmelegíteni. Azáltal, hogy az ételeket kör alakban tesszük a tányérra, megnő a felületük. Így a mikrohullámok jobban érik, és egyenletesen melegednek fel.

Vannak olyan elméletek is, miszerint a tésztát és a szószt külön kell felmelegíteni, de mielőtt az üres tésztát mikróba betesszük, egy kis vizet kell spriccelni a tetejére, ezzel megakadályozzuk, hogy kiszáradjon vagy megkeményedjen.

Még több mikrós trükköt láthatsz az alábbi videóban: 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.