Védd meg magad, mert más nem fog!

Forrás: Thinkstock -
agresszió nők Life.hu Csajfeszt támadás önvédelem edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rossz környéken laksz és félsz a sötét utcán? Szeretsz egyedül futni erdős területeken? Akkor itt az ideje megtanulnod, hogyan védheted meg magad – mert hidd el, éles helyzetben senki nem fog segíteni! Csak magadra számíthatsz! A Life.hu Csajfeszten női önvédelem oktatáson is részt vehetsz - ingyen.

Az önvédelem mesterei szerint nem a fegyver vagy a gázspré a megoldás, sokkal inkább az önvédelmi technikák elsajátítása. Ehhez nem kell hatalmas izmokkal rendelkezned – a megfelelő gyakorlatok segítségével akár egy 120 kilós támadót is könnyedén leszerelhetsz, még akkor is, ha te mindössze 48 kiló vagy.

Forrás: Thinkstock

Kati, 32

Két évvel ezelőtt történt, hogy késő éjszaka egy buliból mentem haza. Már majdnem otthon voltam, mikor három fiatal, kapucnis férfi jött velem szembe. Amikor megláttam őket, azonnal végigszaladt a hideg a gerincemen, mintha éreztem volna, mi fog történni. Vasárnap hajnal volt, gondolom, ők is valamilyen buliból jöhettek, mert nem voltak éppen józanok. Lökdösni kezdtek, és mocskos dolgokat mondtak nekem, miközben jókat nevettek. Nagyon féltem. Mikor már teljesen elvesztettem volna minden reményem, éppen arra jött egy kutyát sétáltató ember, és a kutya ugatni kezdett. Ettől ők is megijedtek és ezt a pillanatot kihasználva rohanni kezdtem. Fogalmam sincs, mi történt volna, ha nincs az a kutya. Nem is merek belegondolni. Ekkor határoztam el, hogy elmegyek egy önvédelmi tanfolyamra. Itt megtanultam többféle módját annak, hogyan nyerhetek időt a menekülésre vagy végső esetben hogyan harcoljak. Azóta sokkal magabiztosabb vagyok. Igaz, azóta nem is mászkálok egyedül az éjszakában.

Ehhez persze tanulni kell – egy önvédelmi tanfolyamon számos trükköt megtanulhatsz, és elsajátíthatod az esések, gurulások helyes technikáját is. A legjobb önvédelmi tanfolyamok nők számára a ninjutsu vagy krav-maga edzések lehetnek. Ezek lényege, hogy testi erő nélkül is lehetséges fájdalmat okozni a támadónak - épp annyira, hogy időt nyerj a menekülésre. Legtöbbször ugyanis ez a cél: időt nyerni a futásra!

Női önvédelem oktatás a Life.hu Csajfeszten

A Life.hu Csajfeszt ideje alatt a Tactical CQC csapata ismerteti a helyszínen, mi a helyes viselkedés és védekezés akkor, ha megtámadnak. Olyan jelekre is felhívják a figyelmet, amelyekből észre veheted, ki lehet nagy valószínűséggel bántalmazó. Azt is megtudhatod, hogyan ismerd fel az utcai támadót az erre utaló viselkedési formák alapján. Melyik nap lesz önvédelem oktatás? Itt megtalálod a részletes programot!

Gondolj csak bele: a támadó valószínűleg sokkal gyakorlottabb az erőszakos helyzeteket tekintve, mint te, így egy pillanatra elterelheted a figyelmét, és még mielőtt ő is magasabb agresszió-fokozatra kapcsol, el tudsz menekülni és segítséget tudsz kérni valakitől. Ha pedig mindenképpen harcolnod kell – addig is, amíg megtanulod az alapvető fogásokat –, ne feledd: a férfiak az ágyékuknál a leggyengébbek!

Regisztrálj a Life.hu Csajfesztre! Miért?

- A karszalagért, amivel kedvezményesen vásárolhatsz a Life.hu Csajfeszt partnerüzleteiben és 20%-os kedvezménnyel mozizhatsz a Corvin Moziban a fesztivál ideje alatt.
- Hogy részt vehess a sorsoláson, ahol értékes nyeremények várnak rád!
- A regisztrált látogatók 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a fesztiválra a MÁV-START Zrt. jóvoltából.
- Így tudnak levelezni veled, a nyertesek is e-mailben kapnak értesítést.
- És mert csak 23 másodpercet vesz igénybe. Tényleg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.