Isteni duó a nyárra: natúr joghurt friss gyümölccsel

Forrás: Thinkstock -
joghurt joghurtos recept gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Üdítő és egészséges találkozás: a nyári gyümölcsöket párosítsd finom joghurttal, hogy könnyű és kalóriaszegény finomságokat kapj!

Joghurtos gyümölcsös reggeli

A natúr joghurtot gyümölccsel együtt kifejezetten egészséges reggelire fogyasztani, hiszen fontos vitaminokkal és fehérjével láthat el. Egy pohárnyi joghurtot önts egy tálba, és darabolj bele ízlés szerint gyümölcsöket: készítheted bogyós gyümölcsökből, a most érő áfonyából és szederből, de a banán – ananász - kivi kombináció is nagyon izgalmas. Ha kedved van hozzá, össze is turmixolhatod, így félig-meddig iható finomságot kapsz, ami feltölt vitaminokkal és fehérjével. Ha édesíteni szeretnéd, használj mézet, de jól illik a gyümölcsös joghurthoz a dió, a mogyoró vagy a mandula is. Ezek plusz telítetlen zsírsavakkal látnak el, ami jót tesz egy dolgos munkanap elején.

Forrás: Thinkstock

Gyümölcsös joghurttorta

Finom, könnyű és citromos, ráadásul sütni sem kell: nincs ennél jobb édesség a nyári forróságban. Kezdetnek egy tálban keverj össze húsz dekányi összetört vagy ledarált babapiskótát annyi olvasztott vajjal, hogy nyomkodható tésztát kapj. Ezt simítsd egy tortaforma aljába. Míg az alap a hűtőben pihen, készítsd el a krémet: 3 dl natúr joghurtot keverj össze egy citrom levével, 25 dkg mascarponéval, 8 dkg nyírfacukorral, a citrom felének reszelt héjával, és 15 dl felvert habtejszínnel. A torta aljára simítsd bele a krémet, és tedd vissza a hűtőbe dermedni egy kicsit. A tetejére közben 1,5 dl narancslé és egy csomag tortazselé segítségével készíthetsz díszítést. A vendégek is imádni fogják!

Forrás: Thinkstock

Krémes müzli zabpehellyel

A joghurt és a müzli szinte vonzzák egymást, ráadásul nagyon tápláló reggelit vagy uzsonnát jelentenek, egészséges gyümölcsökkel kiegészítve. Egy turmixgépbe önts bele egy pohár natúr joghurtot, 3 pohárnyi almalevet – ezt variálhatod tetszés szerint, jó narancs- vagy ananászlé is – és két banánt, illetve tetszés szerint további gyümölcsöket, majd indítsd be a gépet. Ha kész vagy, 2-3 csészényi natúr zabpelyhet önts bele a gyümölcsös-joghurtos masszába, és lezárva hagyd megdagadni. Adj hozzá a végén mazsolát és aszalt gyümölcsöket, de kiegészítheted friss, kockázott gyümölcsökkel is. Kanalazható, nagyon egészséges és laktató finomságot kapsz, ami ellát többek között B- és C-vitaminnal, megfelelő mennyiségű szénhidráttal és ásványi anyagokkal is, ráadásul főzés-sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető. Próbáld ki!

Forrás: Thinkstock
Zabpehely és okos edzések - ezért olyan dögös a legjobb testű fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140725-regos-lili-fitneszmodell-edzesei-eletmodja-ezek-a-kedvenc-dietas-ennivaloi.htmlA 26 éves Regős Lilit tavaly a világ legjobb testű fitneszmodelljévé választották, a Life.hu pedig akkor már kifaggatta őt az elért sikerekről. Most, egy év elteltével kíváncsiak voltunk, változott-e valamit a világkupa és világbajnoki győztes fitneszmodell élete, és arra is megkértük, ossza meg velünk jól bevált praktikáit.Ez Zsír!OrigoSaláta joghurttal? Ez ám a nyerő párosítás!http://www.life.hu/ez-zsir/20140721-egeszseges-eletmod-harom-friss-joghurtos-salata.htmlA nyári melegben nincs is jobb, mint egy adag hideg, könnyű, de tápláló saláta, ami garantáltan feltölt vitaminokkal és energiával – próbáld ki az alábbi három recept valamelyikét!Ez Zsír!ThinkstockKönnyű ételek a forró nyárban - ezektől biztosan nem hízol el!http://www.life.hu/ez-zsir/20140725-konnyu-etelek-a-forro-nyarban-joghurtos-salata-rakott-zoldseg.htmlA nagy nyári melegben nem igazán kívánjuk a nehezebb ételeket, hiszen azok ilyenkor megterhelik emésztőrendszerünket, így a legtöbben valami könnyű, hűsítő fogásra szavaznak. Mutatjuk is három kedvencünket!Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.