Számold fel a káoszt! Alkalmazások, amikkel időt spórolhatsz meg

Forrás: Thinkstock -
Ébredj velünk! alkalmazás okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran szembesülsz azzal, hogy képtelen vagy mindent besűríteni egy napba, és a hektikus életritmusod mellett már nem is nagyon jut időd önmagadra és a párkapcsolatodra? A Life.hu most olyan stresszmentesítő appokat gyűjtött össze, amikkel hatékonyabban végezheted a feladataidat, gyorsabban elintézheted apró-cseprő ügyeidet, és elkerülheted a mindennapokkal járó kellemetlenségeket.

Hogy a napi ingázás egyszerűbb legyen: Waze (Android, IOS, Windows)

Autóval legkönnyebben és leggyorsabban műholdas navigációt használva juthatsz el bárhová, de mi történik, ha egy fontos tárgyalásra igyekszel, és hatalmas dugóba kerülsz? A GPS és a különböző navigációs programok mindenki okostelefonjában megtalálhatók, ám a Waze sokkal többet nyújt egyszerű útmutatásnál. A felhasználók által biztosított adatok alapján valós idejű képet kaphatsz az útvonaladon felmerülő közlekedési eseményekről, legyen szó dugóról, balesetről vagy traffipaxról, ami akadályozhat célod mihamarabbi elérésében. Így rengeteg időt (és üzemanyagot) spórolhatsz meg, miközben saját információiddal te is hozzájárulhatsz mások gyors közlekedéséhez. Kellemes megjelenésű és könnyen használható kezelőfelület teszi egyszerűvé és élménnyé nemcsak a használatot, de az autózást is.

Forrás: Thinkstock

A legjobb életmentő, aki soha nem hagy cserben: Evernote (Android, IOS, Windows)

Veled is előfordult már, hogy az a kis fecni, amire egy fontos telefonszámot írtál, pont akkor tűnt el, amikor a legnagyobb szükséged lett volna rá, netán egyre nagyobb kihívást jelent az íróasztalodon uralkodó káoszt átlátni? Ha szeretnéd, hogy minden gondolatod, ötleted és terved egy helyen legyen, az Evernote segítségével a megfelelő kategóriába gyűjtheted és tárolhatod őket, így gyorsan, hatékonyan és egyszerűen racionalizálhatod több területen is az életedet. Az alkalmazás óriási előnye, hogy a szöveges jegyzetek, a képek és a hanganyagok felhőalapú tárhelybe kerülnek, így az adatokat egyszerre mentheted el a számítógépedre, a mobiltelefonodra, és bárki mással azonnal megoszthatod őket.

„Mikor jön már a busz?": BKK Info (Android, IOS)

Hiába a sokéves rutin és a vonalak ismerete, ha az általad rendszeresen használt járat módosított útvonalon közlekedik, és emiatt elkésel a munkából vagy egy fontos állásinterjúról. A BKK Info alkalmazása percre kész információkat szolgáltat ún. push üzenet formájában Budapest teljes területén az aktuális, tömegközlekedést érintő forgalmi változásról, legyen szó akár a Siklóról, a Libegőről, vagy bármely más, a BKK által üzemeltetett kötöttpályás vagy buszjáratról. A későbbiekben elérhetővé válnak a FUTÁR (Forgalomirányítási és UtasTájékoztatási Rendszer) információi is, és a műholdas járműkövetésen alapuló rendszer segítségével még pontosabb helyzetképet kaphatsz a fővárosi közösségi közlekedésről, így rengeteg időt spórolhatsz, és a kínos késéseknek is búcsút mondhatsz!

Nincs több zaklató hívás! Advanced Call Blocker & Tools (Android)

Szeretnéd egy életre lerázni a bosszantó telemarketingeseket, mert eleged van abból, hogy mindig a legrosszabb pillanatban csörögnek rád? Bár a legtöbb okostelefon rendelkezik egyszerű hívásszűrés funkcióval, egy ingyenes alkalmazás segítségével könnyedén elérheted, hogy csak azokra kelljen időt szánnod, akikre igazán szeretnél. Az Advanced Call Blocker & Tools lehetővé teszi, hogy ne csak bizonyos számokról, hanem komplett hívószámtartományokból érkező hívásokat is automatikusan elutasíthass, ráadásul az applikáció segítségével a bejövő hívások limitálására is lehetőséged nyílik, így bizonyos helyzetekben értékes perceket spórolhatsz. A Play áruházban Call Blocker – Hívásvezérlés - néven megtalálható app a hívások mellett az SMS-ek szűrését is lehetővé teszi, a felhasználók közösségéhez csatlakozva pedig elkerülheted azokat a kéretlen megkereséseket, amiket többek által megjelölt számról indítanak.

Forrás: Thinkstock

Felejtsd el a pendrive-od! Dropbox (Android, IOS, Windows)

Ha eddig fotókat, saját videókat, preziket, zenét, vagy bármilyen nagy méretű fájlt szerettél volna valahol tárolni, esetleg megosztani ismerőseiddel, kénytelen voltál a tartalmakat egy pendrive-ra másolni, és azt kölcsönadni, vagy sok-sok szöszmötöléssel több külön e-mailben továbbítani. A Dropboxnak köszönhetően véget érnek az otthon felejtett, soha vissza nem kapott, vagy a privát adatokkal elvesztett pendrive szülte rémálmok, ráadásul gyorsabban juthatsz hozzá a számodra fontos adatokhoz, mint valaha. Mindössze annyi a dolgod, hogy regisztrálsz, majd a kezdetben kapott 2 GB tárhelyedet könnyen és ingyenesen 50 GB-osra növelheted. Ezt mind telepakolhatod tartalmakkal, és egy link továbbításával bárkivel meg is oszthatod azokat, ráadásul amit a telefonodon ebbe a mappába helyezel, azonnal hozzáférhetővé válik a táblagépeden, a laptopodon vagy bármely számítógépen - csak internet kell hozzá.

Okos bevásárlás, okostelefonnal: ALLEE Mobilapp (Android, IOS)

Hasonlóan több más nagy bevásárlóközponthoz, az Allee is mobilapplikációval teszi egyszerűbbé és gyorsabbá a shoppingolást. Az alkalmazás segítségével nem csupán az áruház programjai válnak hozzáférhetővé, hanem betűrend vagy kategóriák szerint keresgélhetsz az üzletek között, ha pedig még el sem indultál otthonról, egy érintéssel hozzáférhetsz azok telefonszámához és weboldalához is. Ha vásárlás közben nem tudod, merre is indulj tovább, a beépített térkép segítségével egyetlen mozdulattal tisztázhatod, sőt az üzletházban kihelyezett QR-kódok segítségével azt is megtudhatod, éppen hol vagy azon a térképen. Beszereztél egy álomszép fürdőruhát a vakációra, megnéztél egy szuper filmet a pároddal, ám hazafelé indulva nem jut eszedbe, hol is hagytad az autódat? A tervezők erre is gondoltak, és az okostelefonod másodpercek alatt elvezet a parkolóhelyedhez.

+ 1 Life.hu tipp:

Máv- és Volán-menetrendek egyetlen mozdulattal: utat-M-utat (Windows)

Ha rendszeresen utazol vonattal, illetve távolsági buszjáratokon, biztos hasznosnak fogod találni az utat-M-utat alkalmazást. Bár a program eredetileg egy magyar egyetemista házi feladata volt, széles körben elterjedt a windowsos telefont használók körében. Az alkalmazással gyorsan elérheted a MÁV és a Volán menetrendjeit, értesülhetsz az esetleges késésekről, és tárolni is tudod az adatokat, így internetkapcsolat nélkül böngészhetsz. Az app információi segítségével megtervezheted utazásaidat, így minimalizálhatod a várakozást vagy az átszállások számát, amivel sok időt és energiát spórolhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.