Egy nyakék, és más semmi - tuti szettek szilveszterre

fashion week nyaklánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nincs kedved órákig agyalni a szilveszteri szetteden, és idén valami másra, valami egyszerűbbre, de nagyon mutatósra vágysz, kapd elő a szekrényből a kedvenc ruhádat vagy a legegyszerűbb fekete felsődet, és dobd fel egy látványos nyakékkel. Garantáltan sikered lesz!

Ezúttal azonban a plázák helyett érdemes meglesned a magyar tervezők darabjait is, egyre több ugyanis a nagyon kreatív, különleges anyagokkal dolgozó hazai ékszerkészítő. Mi is rajongunk a csodás nyakláncokért, ráadásul hihetetlenül praktikusak is, így kiválasztottuk 6 kedvencünket a széles palettáról.

A királynő ékszere

Ha az év utolsó napján számodra elengedhetetlen a csillogás, de nincs kedved a flitteres ruhákhoz és zakókhoz, akkor biztosan imádni fogod Kármán Orsi darabjait. Ezeket az ékszereket nemcsak itthon, de például Amerikában és Japánban is szívesen vásárolják, és az egészen extrém kreációktól kezdve a klasszikusabbakig mindent megtalálsz a palettán.

Karman Jewerly LUMIERE Forrás: Karman Jewerly

A nyaklánc, amire mindenki odafigyel

A alapanyagok tárháza végtelen: a fiatal, idén debütált tervező, Pongrácz Sabira plexilapokból lézerrel kivágott plexidarabok segítségével készíti ékszereit, díszítésnek pedig főképp színes gyöngyöket, tollakat használ. A The SAB ékszerek sokkal könnyebbek, mint gondolnád, és hihetetlenül mutatósak!

The SAB - 12.000 forint / darab Forrás: The SAB

Feltűnő darabok hétköznapokra is

A Rekko Design kreációit a '80-as, '90-es évek inspirálják. A legfőbb alapanyag a bőr, ehhez jönnek még az extrémebb kiegészítők, az ékszereket a geometrikus alakzatok, hullámos vonalak jellemzik. Szerintünk egy farmer-magas sarkú szetthez tökéletesek a szilveszteri buliba, de a hétköznapokban is bátran viselheted őket!

Rekko Design Forrás: Rekko Design

A letisztultság jegyében

Pillekönnyű, méretes nyakékek abszolút hordható, letisztult színekben - Langó Krisztina ékszerei is nagyon újak még itthon. Szilveszterre válassz fekete-arany vagy egy egyszerűbb, ezüstös színt, nyárra pedig a tengerészcsíkos darabjaidhoz viselj tűzpirosat vagy hófehéret! Olyan, mintha hajókötél lenne az alapanyag, de mégsem az, a tekintetet pedig garantáltan vonzza.

krisztinalango - 3.900 forint és 5.900 forint Forrás: Origo

Kell egy kis frufang

A YAYA ékszereit vagány, öntudatos nőknek szánja a cég, de a kollekciókat elnézve biztos, hogy mindenki megtalálja az egyéniségben hozzá legközelebb álló darabot. A kiegészítőket a furfangos megoldások és a sok bőr jellemzi - az idei szezonban különösen trendi rojtos holmikhoz ennél jobb kiegészítőket nem is találhatsz.

YAYA

Visszafogott csillogás

Stuber Nikolett kiegészítőit kézi hímzésű díszek, különleges gyöngyök teszik egyedivé. A Moonfallia ékszerek a csillogást sem nélkülözik, ráadásul attól sem kell aggódnod, hogy a súlyuktól fogva kényelmetlen viselni őket az év legnagyobb bulijában.

Moonfallia - 12.900 forint

A szerző véleménye

Imádom a hatalmas nyakláncokat, a fentiekből több márkát is viselek, és minden alkalommal megdicsérik rajtam az ékszereket. Egyediek, különlegesek, és köszönőviszonyban sincsenek a bizsuboltok, fast fashion üzletek kínálatával. Az áruk tényleg magasabb, mint a tömeggyártott termékeké, de sokkal tartósabbak, és nem mennek tönkre egy szezon után. Néha érdemes beruházni 1-1 feltűnő darabra, mert a legegyszerűbb szettel is csodákat tesznek! Arra azonban figyeljünk, hogy egy ilyen látványos nyakékhez nem kell más ékszer, a karkötő-nyaklánc-fülbevaló trió pedig már tényleg sok lesz a jóból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.