Súlyos egészségügyi panaszai miatt döntött úgy Phil Zipser, hogy felveszi a harcot a plusz kilókkal. Bár extrém módját választotta ennek, neki, úgy tűnik, bevált.

A nottinghami teherautósofőr számos egészségügyi problémával küszködött túlsúlya miatt: szívbeteg lett, fájtak az ízületei, alvási apnoéban és cukorbetegségben szenvedett. Háromgyerekes édesapa lévén már-már attól tartott nem tudja felnevelni a gyermekeit, és orvosai is megpróbáltak a lelkére beszélni, hogy próbáljon meg megszabadulni túlsúlyától.

Forrás: Northfoto

"Közel 4000 kalóriát fogyasztottam egy nap, ebben benne volt 4 doboz almabor, amiért a családtagjaimat küldtem le, mert nehezen mozogtam, és szégyelltem is a kövérségemet. Rengeteg chipset és csokit ettem emellett" -nyilatkozta a Daily Mailnek a férfi

Phil és felesége együtt kezdtek el megoldást keresni a problémára, amikor a kezükbe került a  University of Wyoming kutatása, amely szerint a csípős paprikákban található kapszaicin segíti a súlyvesztést és gyorsítja a zsírégetést. Megfelelő diéta és sok sok chilis étel fogyasztásával Phil már egy hónap alatt leadott egy ruhaméretnyi felesleget. A reggeli gabonapelyheket fűszeres-csípős tésztára cserélte, és a többi étkezésbe is beiktatott valami erőset. Arról nem szól a fáma, hogy a gyomra hogy bírta mindezt, de tény, 60 kilótól sikerült egy év alatt megszabadulnia. 

"Amióta lefogytam, mozgékony vagyok, tudok játszani a gyerekeimmel, szeretek sétálni, a cukorproblémáim is megoldódtak és sokkal jobban alszom. Soha többé nem alkarok meghízni" - jelentette ki Phil. 

Fogyás csípős ételekkel - Tévhit vagy tényleg beválik?
Régóta tudjuk, hogy a csípős paprika elősegítheti a fogyókúrát. A legújabb kutatásból most az is kiderült, hogy a csípős ételek az anyagcsere felgyorsításával segítik a fölösleges kilók leadását. Ám nem minden ilyen fekete-fehér. Cikkünket a témában és szakértőnk véleményét ITT olvashatjátok.