Illatos rózsák, iszalaggal díszített lugas, amelyből egy vadregényes kis ösvényre vezet az út - mindeközben az ember bokáját alacsonyan növő virágok súrolják. Ha te is vevő vagy a Jane Austen-regényekből jól ismert romantikára, itt az idő, hogy udvarodat angolkert stílusban alakítsd ki.

A tájkert, ismertebben nevén az angolkert 1720 körül született Angliában, jellemzője, hogy a kialakítás során a kert minden szabad területét felhasználják, és a dúsan beültetett virágágyások között kanyargós utak és ösvények vezetnek. Egy angolkert kialakításánál fontos, hogy természetes hatást alakíts ki, és ügyelj a színek és illatok harmóniájára. Ennél a típusnál nem a pázsité a főszerep, a kert vázát a bokrok, fák adják. Felkeltettük az érdeklődésedet? Kövesd tippjeinket, és teremts romantikus atmoszférát az udvarodon!

Forrás: Thinkstock

Erre figyelj

  • Ne legyenek szögletes formák, próbálj meg nem egyenes, szabálytalan utakat kialakítani. 
  • Az utak szegélyét lágyítsd díszfüvekkel, színes virágokkal.
  • Használj természetes anyagokat és színeket.
Udvarod lüktetni fog az élettől

Ahogy a lakberendezésben is megannyi stílus létezik, úgy a kertkialakításnak is számtalan módja van. Mi most egy igazán vad és érzéki megoldást ajánlunk a figyelmedbe!

Ajánlott növények

Ültess hagyományos növényeket, amelyek nálunk is megtalálhatóak:

  • Például szarkaláb, lángvirág, gólyaorr, levendula, pünkösdi rózsa, mályva, viola, kúpvirág, alacsony és magas évelő őszirózsák. Ügyelj a színek, az illatok és a látvány harmóniájára!

Az éltető víz

Egy szabálytalan formájú tavacska tökéletes dísze lehet kertednek, ha van rá lehetőséged, mindenképpen érdemes kísérletezned a kialakításával.

Forrás: Thinkstock

Romantikus tartozékok

Az angolkert elengedhetetlen tartozéka a lugas és a pergola. De annak érdekében, hogy nyugodtan élvezhesd kerted bujaságát, érdemes néhány kerti padocskát vagy széket és asztalt is beszerezned.