Udvarod lüktetni fog az élettől – megmutatjuk a vad, érzéki kert titkát!

Forrás: Thinkstock -
udvar állatok vad kert természetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha április, akkor eljött a kertrenoválás ideje! Minden évben katonásra lenyírt gyep és ugyanazok a virágok díszítik udvarodat? Akkor ideje változtatni! Ahogy a lakberendezésben is megannyi stílus létezik, úgy a kertkialakításnak is számtalan módja van. Mi most egy igazán vad és érzéki megoldást ajánlunk a figyelmedbe!

Bizony egy kert is lehet vad és érzéki! Egy ilyen udvar fő irányvonala a természetesség, a cél, hogy minél kevésbé legyen művi és minél jobban átjárja a zabolátlan erdők és mezők hangulata. Mutatjuk, hogyan csempéssz kertedbe lüktető életet!

Forrás: Thinkstock

Zöld, zöld, zöld mindenhol

Egy természetbarát kertben értelemszerűen a növények dominálnak, az épített elemek pedig a háttérbe szorulnak. Ültess kertedbe sokszínű, sokféle növényvilágot – lehetőség szerint válassz honos és szárazságtűrő növényeket. Az ilyen növények ugyanis kevesebb odafigyelés mellett is szépen fognak növekedni és locsolnod sem kell őket olyan sokat. Érdemes úgy összeválogatnod a fajokat, hogy minden évszakban legyen virágzó, termést adó növény, így egész évben gyönyörködhetsz majd kerted szépségében.

Üdezöld, manikűrözött gyep? Felejtsd el!

A gyep nyírására többé ne legyen gondod! Na jó, természetesen némi karbantartásra továbbra is szükség lesz, azonban nem kell katonásan rövidre nyírnod. Azokon a részeken vágd le a füvet, ahol feltétlenül szükséges, próbálj meg minél nagyobb területen kevesebb ápolást igénylő virágos rétet kialakítani.

Jöjjenek az állatok!

Hozz létre búvóhelyeket a kertedbe tévedő állatoknak, vagy alakíts ki olyan környezetet, amely bevonzza kerti barátaidat. Egy-két korhadt tuskó azonkívül, hogy rusztikus megjelenést ad kertednek, tökéletes otthonként szolgálhat az apróbb állatoknak: gyíkoknak, sünöknek, bogaraknak. Ha telepítesz a kertedbe néhány, fészekrakásra alkalmas cserjét, akkor a madarak is szívesen beköltöznek majd hozzád. A becsalogatásukhoz kihelyezhetsz néhány épített odút és madáretetőt is. A pillangók örömére pedig ültess minél több virágzó, illatos, mézelő növényt.

Forrás: Thinkstock

Visszafogott, rusztikus stílus

A műanyagot felejtsd el! Ha feltétlenül szükséges kertedbe néhány bútort vagy dísztárgyat elhelyezned, mindenképpen válassz visszafogottabb, rusztikusabb darabot. Az asztalok, székek, padok legyenek fából, kovácsolt vasból vagy fémből.

Itt a lehetőség: beköltözhetsz Leonardo DiCaprióhoz!http://www.life.hu/otthon/20150414-az-amerikai-filmsztar-leonardo-dicaprio-oko-szallodat-nyit.htmlTöbb okunk is van, amiért a Titanic egykori hősszerelmesét, Leonardo DiCapriót imádhatjuk! Először is – bár az évek felette is elteltek – Leo sármosságán az idő mit sem csorbított, páratlan játékának köszönhetően pedig korunk egyik legtehetségesebb filmszínészét tisztelhetjük benne. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, sok hollywoodi sztárral ellentétben, DiCapriót nem csak a saját jóléte és boldogsága érdekli, a Wall Street farkasa ugyanis a környezetvédelem igazi élharcosa! Legújabb húzásával ismét a Föld terheinek mérséklésén munkálkodik.Otthon--Ilyen ágyról álmodik minden lányhttp://www.life.hu/otthon/20150409-baldachinos-agyak-a-valodi-kiralylanyos-gyerekszobahoz.htmlMesebeli palota, mesebeli hálószoba, a mesebeli ágyon pedig mesebeli királylány fekszik. Egy bizonyos korban szinte az összes kislányban fékezhetetlen vágy támad a kékvérűekkel való azonosulásra. Ismerős helyzet, ugye? Nézd végig galériánkat, és inspirálódj kedvedre a tökéletes hercegnőszoba kialakításához!Otthon--Íme, a hónap színe: a te otthonodból sem hiányozhat!http://www.life.hu/otthon/20150413-aprilis-honap-szine-a-moody-blue-elnevezesu-kek-arnyalat.htmlMegnyugtat, ellazít, és szemet gyönyörködtet! Bemutatjuk nektek a hónap színét, a moody blue-t, a kék szín egyik különlegesen sikkes árnyalatát. Eddig nem is hallottál róla? Akkor itt az ideje, hogy becsempészd az otthonodba!OtthonOrigoJennifer Aniston és Brad Pitt titkos szerelmi fészkehttp://www.life.hu/otthon/20150402-vilagsztarok-szakitas-utan-milliokert-eladjak-kozos-otthonukat.htmlLenti válogatásunk az ékes bizonyítéka annak a közismert mondásnak, hogy a pénz nem boldogít. Egy milliókért vásárolt, fényűző villa legalábbis biztosan nem. Hiába a luxus otthon, vagy a grandiózus kilátás, az alábbi világhírű szerelmeknek bizony egytől-egyik szakítás lett vége.OtthonAFPSorozatgyilkosságok helyszíne volt… Te beköltöznél a horrorházba?http://www.life.hu/otthon/20150402-aron-alul-kelt-el-az-american-horror-story-sorozatbol-jol-ismert-gyilkos-haz.htmlTöbb mint 20 ember lelte benne halálát, a környéken csak gyilkos házként emlegetik. 2011 óta próbáltak megszabadulni tőle, most talált új lakóra. Less be te is a rettegett villa falai közé!Otthon--Panelban laksz? Íme, tuti tárolási tippjeink!http://www.life.hu/otthon/20150409-tarolasi-otletek-panellakasba.htmlEgy rakat mütyüröd, bigyód, kacatod van, amelyektől nem szívesen válnál meg, aprócska panellakásodban viszont lassacskán ki sem látszol a halomban álló limlomok mögül? Néhány okos megoldással és praktikus ötlettel rengeteg tárolóhelyet nyerhetsz, mutatjuk, hogy csináld!OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.