Tudod, hogy milyen a kakóbab valódi színe, mi köze van a csokinak a rabszolgákhoz és a forró csókokhoz? 

Forrás: Thinkstock

1. Megelőzi a fogszuvasodást

Többen úgy tudják, hogy cukortartalma miatt elősegíti a fogszuvasodást, de a csoki fő alapanyagai tulajdonképpen éppen ellenkezőleg hatnak, mivel a kakaóbabban lévő ásványi anyagok ellensúlyozzák a cukor kártékony hatásait.

2. Illatos bélyegként is funkcionál

Svájcban már forgalomba hozták az illatos bélyeget is, aminek illata akkor érezhető, ha megdörzsölik a hátoldalát.

3. A boldog babakor receptje?

Finn kutatók kimutatták, hogy azok a babák, akiknek édesanyjuk a várandósság ideje alatt az átlagosnál több csokit evett, vidámabbak és kiegyensúlyozottabbak lettek más babákhoz képest.

4. Más színben tűnik fel

A kakaóbab színe eredetileg lila, csak a feldolgozás (fermentáció) során nyeri el barnás színét.

KakaóbabForrás: Thinkstock

5. Rabszolgák kevergették

Az aztékok kedvenc itala a "Xocotlatlí" még teljesen más jellegű volt, mint amit manapság csokoládé néven ismerünk. A kakaóbabból készült italt csípős fűszerekkel ízesítették, ám jellege miatt (víz, őrölt kakaó) kevergetést igényelt, ez a rabszolgák feladata volt, csak ezután szolgálhatták fel.

6. Ettől leszel igazán édes

Létezik már csokoládé parfüm is, aminek 99%-a csokiból, 1%-a növényi olajból áll. Illatosított változatai cseresznyés, citrusos és füstös fa illatban is kaphatóak.

7. Csók helyett

Egy kutatás szerint négyszer annyi endorfin szabadul fel a testben a csoki evéstől, mint egy forró csók után.

8. Csak a soktól indulsz be

Évszázadok óta afrodiziákumnak számít a csokoládé. Több kísérlet szerint azonban közel 4000 szeletet kellene megennünk belőle ahhoz, hogy valóban vágyfokozó hatása legyen. 

Büntetlenül is magadhoz veheted
Ha nagyon nem bírsz magaddal és sokszor alig tart vissza valami attól, hogy felfald a cukrászda teljes tárházát, akkor szerezz be egy csoki inhalálót. Nem vicc, tényleg csillapítja az édesség utáni vágyat, mindezt nulla kalória - és cukorbevitellel.