A tenisztörténelem legnagyobb összecsapásaként emlegetik a wimbledoni versenyt, melynek során a játékosoknak szigorú öltözködési szabályoknak kell megfelelniük. Előfordult, hogy a női játékosokat még a melltartójuktól is megfosztották, ha az nem passzolt felsőjükhöz. 

Nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelniük azoknak, akik részt vesznek az angliai tenisztornán. A teniszezők ugyanis Wimbledonban kizárólag fehér ruhában játszhatnak, és az sem mindegy, mit viselnek a ruha alatt. Tavaly nem mindenki tartotta be a szabályokat, így számos kellemetlenség adódott: ha például szí­nes volt egy-egy já­té­kos mell­tar­tója, levetették vele, ne­hogy átüssön a fehér felsőn. Így melltartó nélkül kellett játszania az illetőnek – írja a Mirror. 

Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A szervezők a férfiakat sem kímélik: korábban egy játékost fel is szólítottak arra, hogy többé ne viseljen sötét alsónadrágot, mert átütött a nadrágján a játék alatt. Wimbledonban a tradíciókra és a szabályokra mindig nagy figyelmet fordítottak. Az összes kiegészítőnek teljesen fehérnek kell lennie, maximum egy centiméternyi más színű csík engedélyezett.