Rubint Réka: „Amerika egy lenyűgöző ország"

Forrás: Rubint Réka -
pihenés Rubint Réka Amerikai Egyesült Államok Schobert Norbi nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi Amerikába vitte nyaralni családját, így a Life.hu újságírója kifaggatta feleségét, Rékát, aki boldogan mesélt többek között bakancslistája legszebb helyszínéről és cápaveszélynek kitett fürdőzéséről. 

A Schobert család pár hetes pihenőre utazott Los Angelesbe, ahol barátaik várták őket. Norbi és felesége ezúttal gyermekeikkel utazott, és próbáltak minden csodát megmutatni Larának, Norbikának és a kis Zalánnak. Réka három top élményéről mesélt nekünk, amiket a tengerentúlon átélt és arról is beszámolt, hogyan vigyáz a fürdőző családokra a partiőrség cápaveszély idején.

Forrás: Rubint Réka

A Life.hu extra tippje

Járd be ősszel az Egyesült Államok legizgalmasabb vidékeit! Egy ideális kombináció: élvezd 3 napig a lüktető Big Apple-t, majd repülj tovább Orlandóba, a napfényes Floridába. Ismerd meg a napfényes állam összes oldalát: Orlandót- számos élményparkjával, ST. Petersburgot- a várost a legtöbb napfényes óráival, és a nyughatatlan Miamit.Az USA-New York és a napfényes Florida-amerikai fly and drive körút legjobb ára-238.700Forint/fő/10éjtől

Réka kalandjai Amerika nyugati partján

A Grand Canyon meghódítása már régóta nagy vágya volt a fitneszedzőnek és nagyon sajnálta, hogy tavaly, amikor a teniszbajnok Andre Agassi vendégei voltak, kimaradt az útitervből ez a lenyűgöző térség. Idén egy úgynevezett csillagtúrán vettek részt, aminek az a lényege, hogy Las Vegasból indulva mindig más helyszínre viszik a turistákat.

Forrás: Rubint Réka

A Grand Canyon egy színes, lépcsőzetes felépítésű szakadék Észak-Arizonában. A kanyon bekerült a világ hét természeti csodája közé. A szakadékvölgy alján a Colorado folyó 1,7 milliárd éves kőzetbe vájta medrét. Évente kb. 5 millió turistát vonz a vadregényes természeti ritkaság. „Los Angelesből mentünk Las Vegasba, ahol három napot töltöttünk és innen látogattunk el a kanyonhoz. Amikor ott álltam végre, a bakancslistám egyik lélegzetelállító helyszínén, rájöttem, sokkal szebb és erőteljesebb energiát sugároz, mint a képeken. Aki egyszer ellátogat a Grand Canyonba, annak biztos, hogy örökre a fejébe vésődik az ott átélt végtelen szabadság érzése és a természet ereje" – emlékezett vissza Réka, akinek második terve az volt, hogy gyermekeit elvigye a Cirque du Soleil egyik előadására.

Forrás: Rubint Réka

Jöhet a show!

A Cirque du Soleil társulatát 1984-ben egy csapat akrobata alapította. A québeci központú szervezetnek ma már négyezer alkalmazottja van, köztük 1200 művész ötven különböző országból. A Cirque du Soleil öt kontinens több, mint háromszáz városában fellépett már.

„A vegasi Belaggio hotelben láttam tavaly ezt a látványos showt, ide Agassiék vittek el minket. Akkor azt kértem a születésnapomra Norbitól, hogy a gyerekekkel is nézzük meg az előadást. Teljesen elvarázsolta őket a mesés világ, ami hihetetlen akrobatamutatványokkal van megspékelve. A történet arról szól, hogy vízzé változik a színpad és a vegasi helyszín az egyetlen a világon, ahol ezt a látványvilágot létre tudták hozni" – mesélte Réka, akinek a tengerparti élmény sem maradt ki a nyaralásból.

Forrás: Rubint Réka

Akár a filmekben...

„Santa Monica partján pihentünk pár napot. Bevallom, láttam már szebb strandokat is, de ekkora hullámok még sehol sem fogadtak bennünket. Tele volt a part vízimentőkkel, és bár nem néznek ki olyan jól, mint a Baywatch-filmekben, figyelnek az emberekre, és erre szükség is van. Láttunk olyan szörföst, akinek a lábán látható hatalmas heg jelezte, hogy a cápák bármikor lecsaphatnak a felelőtlen fürdőzőkre. Mindenütt tűzoltók, rendőrök és rohammentők cirkáltak. Sajnos a cápák a bokáig érő vízben is támadnak, ezért háromszáz méterenként őrbódék állnak, és ha cápát észlelnek az őrök, azonnal kizavarják az embereket a partra. Félelemre nem volt okunk, mert éreztük, minden arról szól, hogy az emberek biztonságban legyenek" – magyarázta a fitneszedző.

A Santa Monica strandja eltér a megszokott luxustarandok világától: sokkal lazább, hippisebb stílusú. A parti sziklák között pedig olyan hírességek villái bújnak meg, mint Meryl Streep, Rod Stewart vagy Michelle Pfeiffer. A környék egyik leghíresebb látnivalója a Santa Monica Pier, köztük az 1920-ban készült híres hippodrommal, azaz festett-lovas körhintával.

Sztárok között

Forrás: Rubint Réka

Réka legnagyobb példaképével, Madonnával is készített közös fotót. „Madame Tussaud panoptikumában hamar betelt a telefonom memóriája, mert rengeteg képet lőttünk a gyerekekkel. Számomra Madonna még így is, viaszbábu formájában is nagy élmény volt, úgyhogy vele és Lady Gagával pózoltam" – mosolygott Réka.

Forrás: Rubint Réka
Tengerparti nyaralás Normandiában? Miért ne?http://www.life.hu/lifeutazas/20150824-tengerparti-nyaralas-normandiaban.htmlElsőre talán furcsának tűnhet, hogy Normandiát ajánljuk nyár végi úti célként, de ez a három dolog talán meggyőzhet: gyönyörű strandok, drámai tengerparti tájak, ínycsiklandozó ételek. És mindehhez hozzájön még az elképesztően gazdag kulturális és történelmi örökség, ami már csak hab a tortán.Utazás--Citromillatú dolce vita - A Sorrentói-félsziget téged is megbabonáz!http://www.life.hu/lifeutazas/20150819-utazas-es-kirandulas-a-sorrentoi-felsziget-legjobb-helyei.htmlA Sorrentói-félsziget az egyik olyan hely Olaszországban, ahová elképesztő mennyiségű turista érkezik évente, és az okok egyszerűek: pezsgő éjszakai élet, finom ételek, leírhatatlan természeti tájak, balzsamos időjárás. De nyáron van egy másik aspektus is, ami felülmúlja az összes többit: a csillogó kék tenger, minden szépségével, szerethetőségével. UtazásThinkstockTermészetközeli élmények Olaszországban: 3 hangulatos hely kempingfanoknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150720-termeszetkozeli-elmenyek-olaszorszagban-3-hangulatos-hely-kempingfanoknak.htmlEgy kempinges nyaralás tökéletes módja annak, hogy közelebb kerülhess a természethez, és izgalmas élményeken keresztül tapasztalhasd meg a valódi szabadság érzését. Meleg, napsütés, szuper strandok, zöldellő erdők, csillogó tavak – élvezd Olaszország nyári szépségét a szabad ég alatt!UtazásThinkstockItt fuss Európában: négy szuper hely egy maratonihozhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150714-itt-fuss-europaban-4-szuper-hely-maratoni-futashoz.htmlRajongsz az idegen tájakért, más kultúrákért, ám a vakáció alatt sem szívesen mondanál le a futás öröméről? Teljesíteni a maratoni távot igazi szellemi és testi kihívás, amivel próbára teheted magadat, de a csodálatos környezet biztosan tud segíteni egy ilyen típusú megmérettetésben. Inspirációként mutatunk is néhány szuper úti célt!UtazásThinkstockKapcsolj stresszmentes üzemmódra! 4 mesés üdülőfalu a nyárrahttp://www.life.hu/lifeutazas/20150721-kapcsolj-stresszmentes-uzemmodra-4-meses-udulofalu-a-nyarra.htmlSzeretnél pár napra kiszabadulni a fülledt városból, rajongsz a gyönyörű tájakért, az autentikus finomságokért és a vidéki idillért? Ezeknek a magyar üdülőfalvaknak az egyik legnagyobb előnye, hogy autóval néhány óra alatt gyakorlatilag bármelyikhez eljuthatsz, mégis egy teljesen más világba csöppenhetsz. Hangolódj a természet ritmusára, és élvezd a nyár minden pillanatát!Utazás--5 szuper étterem a Balaton északi partján, amit egyszer próbálj ki!http://www.life.hu/lifeutazas/20150504-gasztronomia-5-szuper-etterem-a-balaton-eszaki-partjan-amit-egyszer-probalj-ki.htmlUnod a strandkajákat, és szívesen kipróbálnál egy jó helyet a nyaralás alatt? A Balaton északi partján gombamód szaporodnak a jobbnál jobb éttermek – mutatjuk is öt kedvencünket!UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.