Bagdy Emőke nők pszihológus vélemény szülés Ákos nyilvánosság gender aláírás Kövér László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább folytatódik a múlt hónapban elindított, nőkkel kapcsolatos vita, amelyre Kövér László és Ákos mellett Bagdy Emőke pszichológus nyilatkozata is nagy hatással volt. 

Bagdy Emőke pszichológus interjúja a Heti Válasz karácsonyi számában jelent meg, amelyben a lap egy 2013-ban megjelent könyvét is idézte - írja a 444.hu. A pszichológusok Kövér László házelnök nőkkel kapcsolatos, nagy port kavart nyilatkozatához hasonlítják a pszichológus szavait, továbbá megemlítik a „hasonló szellemiségű nyilatkozatokat tevő Kovács Ákos dalénekest” is.

A nagy nyilvánosságot kapott szavak és az általuk kirajzolódó nőkép miatt a pszichológusok egy csoportja úgy döntött, állást foglalnak. Összesen százan írták alá azt a nyílt levelet, amelyben kifejtik: "nemcsak véleménynyilvánítás, hanem kifejezetten a pszichológia által képviselt megalapozott tudás világos és hiteles közvetítése az állásfoglalás," és ahogy minden máshol, úgy ebben a szakmában is többféle vélemény létezik, éppen ezért "nem helyes, ha néhány már ismertebb pszichológus nyilatkozata a pszichológia álláspontjaként értelmeződik."

Bagdy Emőke Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A levél végén leszögezik: az állásfoglalással párbeszédet és vitát szeretnének nyitni arról, hogyan tudják a pszichológusok és más segítő szakemberek segíteni pácienseiket a rájuk nehezedő társadalmi nyomások kezelésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.