Tovább folytatódik a múlt hónapban elindított, nőkkel kapcsolatos vita, amelyre Kövér László és Ákos mellett Bagdy Emőke pszichológus nyilatkozata is nagy hatással volt. 

Bagdy Emőke pszichológus interjúja a Heti Válasz karácsonyi számában jelent meg, amelyben a lap egy 2013-ban megjelent könyvét is idézte - írja a 444.hu. A pszichológusok Kövér László házelnök nőkkel kapcsolatos, nagy port kavart nyilatkozatához hasonlítják a pszichológus szavait, továbbá megemlítik a „hasonló szellemiségű nyilatkozatokat tevő Kovács Ákos dalénekest” is.

A nagy nyilvánosságot kapott szavak és az általuk kirajzolódó nőkép miatt a pszichológusok egy csoportja úgy döntött, állást foglalnak. Összesen százan írták alá azt a nyílt levelet, amelyben kifejtik: "nemcsak véleménynyilvánítás, hanem kifejezetten a pszichológia által képviselt megalapozott tudás világos és hiteles közvetítése az állásfoglalás," és ahogy minden máshol, úgy ebben a szakmában is többféle vélemény létezik, éppen ezért "nem helyes, ha néhány már ismertebb pszichológus nyilatkozata a pszichológia álláspontjaként értelmeződik."

Bagdy EmőkeForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A levél végén leszögezik: az állásfoglalással párbeszédet és vitát szeretnének nyitni arról, hogyan tudják a pszichológusok és más segítő szakemberek segíteni pácienseiket a rájuk nehezedő társadalmi nyomások kezelésében.