Erzsébet királynő csőd brit királyi család tartozás költekezés Katalin hercegné Vilmos herceg pénzügy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha igazak a hírek, akkor nagy bajban van a világ egyik legnevesebb királyi családja: állítólag több millió fontos adósságot halmozott fel az elmúlt évek alatt.

Eladósodott a brit királyi család - állítja a Globe magazin. A lap forrásai szerint Erzsébet királynő az udvart ért botrányok elhallgattatására költötte a legtöbbet: csaknem 10 millió fontot osztott szét szeretők között ebből a célból.

Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A brit uralkodónő azonban mindemellett szenvedélyét, a lovaglást és a lóversenyeket sem adta fel, és a hírek szerint 25 millió fontot adott ki erre a meglehetősen drága hobbijára. Ezt még tetézi, hogy szintén a királyi kasszából finanszírozta unokájának, Vilmos hercegnek és családjának felújítási munkálatait.

Nem ez az első alkalom, hogy a sajtó a királyi család pénzügyi problémáitól hangos: két évvel ezelőtt a Telegraph számolt be arról miszerint II. Erzsébeték jócskán túlköltekeztek 2001 óta, tavaly pedig Katalin hercegné és Vilmos herceg kissé pazarlónak tűnő életmódját firtatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.