Idén is megrendezték Wiesbadenben a Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságát, ahol Kovács Attila miskolci cipészmester hatalmas sikert aratott: három aranyérmet, sőt, “A világ legjobb cipője” díjat is elnyerte.

A 14. alkalommal megrendezett európai bajnokságon a cipészek csak saját kezűleg, tradicionális technológiával készített cipőkkel pályázhattak.

A nemzetközi zsűri esztétikai és szakmai szempontok alapján döntött.

A miskolci cipész, Kovács Attila 2013-ban is a versenyzők között volt: akkor három arany- és egy bronzérmet, továbbá két különdíjat is nyert. 

Forrás: www.attilacipo.hu

Attila általában minden munkáját néhány magyarsághoz kötődő jelképpel díszít, a kézzel készített cipők főleg antik barna, illetve annak árnyalataiban pompáznak. Idén a versenyen négy pár cipővel képviselte hazánkat a magyarságra utaló jelkép pedig ezúttal a történelmi, koronás címerünk volt.

A mestervilágbajnok cipő borjúbőrből készült, felső részén nincs varrás, sem toldás. Talpán a történelmi Magyarország tölgyfa és babérkoszorús koronás címere kapott helyet, amely faragott és domborított technikával került fel. A díjátadó gála március közepén lesz.

A gyönyörű cipőkben egy videónak köszönhjetően gyönyörködhetsz.