Jakabos Zsuzsanna test sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sportoló a Sierra Nevada-i magaslatokra készül a negyedik olimpiája előtt, hogy a 2000 méter fölötti magasság jótékony hatásai javítsanak a teljesítményén, és csak úgy hasítson a medencében.

Jakabos Zsuzsa tavaly ősz óta sokat erősödött, és még mindig remekül bírja a terhelést, de mindent meg is tesz azért, hogy minél jobb legyen. A riói olimpia előtt magaslati edzőtáborba készül, ahol már korábban is járt. Onnan érkezik majd az április 12-én kezdődő, válogatóval egybekötött győri országos bajnokságra.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

„Sokszor jártam már a spanyolországi magaslati edzőtáborban, de most először történik meg velem, hogy 48 órával a hazaérkezésem után már rajthoz állok. 2300 méteres tengerszint feletti magasságból utazom majd Győrbe, és ez remélhetőleg a teljesítményemen is meg fog látszani. Odafent a magas hegyekben jócskán gyarapodik majd a vörösvérsejt-állományom, ettől valószínűleg hasítani fogok a medencében" - idézte Zsuzsa szavait az Origo, aki a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának nyilatkozott. Hozzátette, hogy a legtöbbet az olimpián szeretné kihozni magából.

Forrás: Instagram/Jakabos Zsuzsa

Az idei legjobbamat persze nem a bajnokságon, és nem is a londoni Európa-bajnokságon szeretném kihozni magamból, hanem az eddigi helyezéseimet jócskán felülmúlva a riói olimpián” - árulta el Zsuzsa, aki azt is elmondta, hogy a nyári játékok előtt még egyszer visszatér majd Sierrra Nevadába, és mivel a műtött válla már jól bírja a terhelést, a szokásos három számában áll majd rajthoz.

Forrás: Facebook / Jakabos Zsuzsanna

„Maradok a bejárt úton, az idei versenyeken is a 200 és a 400 vegyes, valamint a 200 pillangó lesz a három egyéni számom, amihez még hozzájöhet egy kihívás a váltók versenyében. Lehet, hogy kevesebb kilométert teszek meg a vízben, mint a többiek, de naponta így is hét órát töltök a medencében és a tornateremben. Nagyon várom az olimpiát, és egyáltalán nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz utána. Addig versenyzem, amíg a testem elfogadja, és kedveli a kemény edzéseket, és amíg a versenyek is örömöt okoznak nekem” - mondta a sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.