gyilkosság ház horror otthon Fekete Dália O.J. Simpson Jeffrey Dahmer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Ha ezek a falak beszélni tudnának" - nos, a következő házak elbeszéléseit nem szívesen hallgatnánk meg, falaik ugyanis véres borzalmakat és megoldatlan bűnügyeket rejtettek el a kíváncsi szemek elől. Következzenek a gyilkos házak, ahol még jelenleg is élnek.

A Simpson-rezidencia

Az amerikai futtballsztár, O. J. Simpson gyilkossági ügye az egyik legtöbbet vitatott per az Egyesült Államok történetében. O. J. 1992-ben vált el feleségétől, Nicole Brown Simpsontól, majd két évre rá az asszonyt és annak szeretőjét, Ronald Goldmant brutális kegyetlenséggel meggyilkolták a nő Los Angeles-i otthonában. Az erősen megcsonkított holttesteket másnap a szomszédok találták meg. A történeteket csak még sokkolóbbá teszi, hogy a gyilkosság alatt O. J. és Nicole két gyereke a nő lakásában aludt. A volt férjet, O. J. Simpsont nem sokkal a holttestek megtalálása után el is fogták, és mindkét gyilkossággal megvádolták. A futballsztárt azonban a büntetőeljárás végén ártatlannak nyilvánították.

O. J. Simpson, Nicole Brown Simpson Forrás: AFP

Nicole Brown Simpson egykori otthonának ma már új lakója van, bár a megoldatlan bűnügy után évekig üresen állt. A 795 ezer dollárért meghirdetett ingatlan - érhető módon - senkinek nem kellett. A jelenlegi tulajok végül áron alul, 595 ezer dollárért jutottak hozzá, a kedvezményes ár mellé viszont kaptak egy rakat turistát, akik még húsz évvel a gyilkosság után is folyamatosan a ház körül sertepertélnek.

A Sowden-ház

A Los Angeles-i, egyedülálló szépségű Sowden-ház egy megdöbbentő és máig megoldatlan bűnügyben, a Fekete Dália gyilkosságban játszott szerepet. A hét hálószobás, négy fürdőszobás ingatlan egészen pontosan Los Felizben található, (nem messze a szintén sötét múltú LaBianca-háztól) és 1926-ban építették maja stílusban. A ház 2001-ben 1,6 millió dolláros kikiáltási áron volt a piacon, végül 1,2 millióért kelt el, majd az új tulaj további 1,6 milliót költött a renoválásra.

Forrás: frenzyestate.com

Az ingatlan 1945 és 1951 között annak a dr. George Hodel nevű orvosnak a tulajdonában volt, aki a hírhedt gyilkosság első számú gyanúsítottja - érdekesség, hogy valószínűsíthető bűnösségére csak több évtizeddel a büntettet követően derült fény, amikorra a férfi már elhunyt.

2003-ban Goerge Hodel saját fia, Steve Hodel nyomozó jutott arra a következtetésre, hogy Elizabeth Shortot, azaz a Fekete Dáliát apja kínozta és gyilkolta meg 1947 januárjában a Sowden-házban.

Gyanúját talajvizsgálatok is megerősítették: a Sowden-ház hátsó kertjében emberi maradányokra utaló mintákat azonosítottak.

Gyilkos otthonok, ahol még ma is élnek

Az Egyesült Államok az elmúlt évtizedekben jó néhány kegyetlen sorozatgyilkost kitermelt, és míg történeteik a mozivásznon vagy a tévé képernyőjén kelnek újra és újra életre, addig a véres gyilkosságok egykori helyszínein az élet megy tovább. A következő házakat jelenleg is lakják, mit sem törődve a véres otthonok múltjával.

Jeffrey Dahmer otthona

Jeffrey Lionel Dahmert 17 férfi és fiú megölése miatt ítéltek el. Első gyilkosságát véletlenül követte el részegen, és másnap nem is emlékezett rá, amikor a holttest mellett ébredt. Ezután azonban vágyott arra, hogy gyilkoljon, és mellette szexuálisan kielégüljön. A homoszexuális férfi gyilkosságai során több hátborzongató és beteges dolgot is véghezvitt: nemi erőszak, kínzás, feldarabolás, nekrofilia, kannibalizmus.

Forrás: stoufferrealty.com

Első áldozatával, a 17 éves Steven Hicksszel 1978-ban a Bath Townshipban, Ohióban található otthonában végzett, akinek a maradványait egyszerűen csak szétszóra a háza körül. A férfit 1991-ben tartóztatták le, és bevallotta az összes általa elkövetett szörnyűséget. A 17-rendbeli rábizonyított, és általa is bevallott gyilkosságokért 957 év börtönbüntetést kapott, ebből azonban csak három évet töltött le, mert megölte egy rabtársa.

Dahmer három hálószobás és három fürdőszobás, 217 négyzetméteres egykori ohiói otthonának jelenleg új tulajdonosa van, Chris Butler a The Waitresses nevű zenekar frontemberének személyében. Ám úgy tudni, a férfi nem lakik a gyilkos házban, sőt az ingatlan évek óta a piacon van. Jelenleg 295 ezer dollárt kérnek érte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.